Kizilelma: Πέταξε για πρώτη φορά το τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό [vid]

Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας Baykar ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, Kizilelma, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση. 

Kizilelma

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter, ότι το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, Kizilelma, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση.

‘Οπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο επικεφαλής της Baykar το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά, κατά την διάρκεια δοκιμών στο Κέντρο της Akinci στην βορειοδυτική Τουρκία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Kizilelma «σηκώθηκε από το έδαφος» για λίγα δευτερόλεπτα κατά τις δοκιμές τροχοδρόμησης, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία.

https://twitter.com/Selcuk/status/1603017710442610688

https://twitter.com/Selcuk/status/1603042777524207616

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναπτύχθηκε για να επιχειρεί από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αποστολές στο εξωτερικό.

Το Kizilelma θα είναι επίσης σε θέση να πετά με ωφέλιμο φορτίο έως 1.500 κιλά (3.300 λίβρες), εξοπλισμένο με πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής και υψηλή επίγνωση της κατάστασης με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικά σαρωμένης συστοιχίας (AESA), το οποίο επίσης αναπτύχθηκε εγχώρια.

https://twitter.com/Selcuk/status/1603034148880502789

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ