M109A7: Ο αμερικανικός στρατός παραγγέλνει περισσότερα πυροβόλα Paladin

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην BAE Systems σύμβαση για την παραγωγή και παράδοση πρόσθετων πυροβόλων M109A7 Paladin.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, ο Στρατός ανέθεσε στην BAE Systems συμβόλαιο 299 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή και παράδοση 40 αυτοκινούμενων πυροβόλων M109A7 και των πυρομαχικών τους τύπου M992A3.

Το M109A7 είναι ο διάδοχος της οικογένειας οβίδων 155 mm της BAE Systems M109 και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ίδιο όπλο με το παλαιότερο πυροβολικό και έχει την ίδια δομή.

Έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις για να μπορέσουν καλύτερα οι αμερικανοί στρατιώτες που χειρίζονται τα Paladin στο πεδίο της μάχης.

Το M109A7 παρέχει στην ομάδα μάχης της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας μια σύγχρονη αυτοκινούμενη πλατφόρμα πυροβολικού που ενισχύει την ικανότητα της λειτουργίας μάχης με πυρά και να διατηρεί το ρυθμό μιας συνδυασμένης μάχης όπλων.

Το νέο πυροβόλο χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα κύριο οπλισμό και τη δομή του M109A6, αλλά έχει ορισμένα διαφορετικά εξαρτήματα – συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των τελικών μετάδοσης κίνησης – με σύγχρονα εξαρτήματα κοινά με το M2/M3 Bradley IFV. Τα κοινά με τα συστήματα Armored Brigade Combat Teams (ABCT) αντισταθμίζει το κόστος βιωσιμότητας, βελτιώνοντας παράλληλα τη δομή του πλαισίου και την ικανότητα επιβίωσης του M109A7.

Το M109A7 είναι το πιο πρόσφατο πυροβόλο όπλο της οικογένειας οχημάτων M109 της BAE Systems, το κύριο σύστημα έμμεσης υποστήριξης πυρός για τα ABCT.

Πηγή: Defence Blog