M113: Οι ουκρανικές δυνάμεις παρέλαβαν 50 τεθωρακισμένα οχήματα από τη Λιθουανία

Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 έχουν φτάσει στην Ουκρανία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

«Συνολικά, 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 που δωρήθηκαν από τη Λιθουανία έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και τώρα εξετάζεται η περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη, αλλά θα είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Αρβίντας Ανουσάουσκας.

«Όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, η Λιθουανία την υποστήριξε και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει, ώστε να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής», είπε ο Ανουσάουσκας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου Άμυνας (DSO) τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιθουανία έχει στηρίξει πολλάκις την γειτονική της χώρα με τεθωρακισμένα, στρατιωτικά φορτηγά και οχήματα αποναρκοθέτησης.

«Η συντονισμένη βοήθεια από εμάς και τους συμμάχους είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την ουκρανική νίκη», έχει δηλώσει ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας.

Τα οχήματα είναι συνολικής αξίας 15,5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Η Λιθουανία έχει χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψος 100 εκατ. ευρώ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: delfi.lt / Φωτογραφία αρχείου