M2A4 Bradley: Ο αμερικανικός Στρατός παρήγγειλε πάνω από 70 αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ ανέθεσε συμβόλαιο αξίας άνω των 190 εκατομμυρίων δολαρίων στην BAE Systems που αφορά την συνέχιση παραγωγής των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Μ2A4 Bradley, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ειδικότερα, πρόκειται για τροποποίηση παλαιότερων συμβάσεων που είχε αναθέσει ο αμερικανικός Στρατός στην εταιρεία από τον Αύγουστο και το Νοέμβριο του 2022 και το νέο συμβόλαιο περιλαμβάνει την παραγωγή περισσότερων από 70 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Bradley στις διαμορφώσεις M2A4  και M7A4.

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, η αναβάθμιση των M2A2 Bradley (Operation Desert Storm – Situational Awareness) στην έκδοση A4 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών  του αμερικανικού Στρατού Ξηράς, ενώ σημειώνεται ότι αρκετά Bradley M2A2 έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν την ουκρανική αντεπίθεση αλλά και για να ενισχύσουν τις ουκρανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις.

Τα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και οχήματα υποστήριξης πυρός Bradley A4 διαθέτουν ισχυρότερο κινητήρα, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα ώστε να αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα εντός του πεδίου επιχειρήσεων κάτω από δυσμενείς συνθήκες και καταστάσεις.

Επίσης, ενσωματώνουν με αναβαθμισμένα συστήματα θωράκισης και προστασίας από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που επίσης μειώνουν τον εντοπισμό των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης από εχθρικά οπλικά συστήματα. Τέλος, έχουν βελτιωμένη ισχύ πυρός διότι εξοπλίζονται με εκσυγχρονισμένα συστήματα ελέγχου πυρός, που  αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των βολών κατά εχθρικών στόχων.

Φωτογραφία Reuters