OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Meridian-M: Η Ρωσία «μεταφέρει την μάχη» στο διάστημα με στρατιωτικούς δορυφόρους

02/06/2019 - 08:56
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία μεταφέρει τον «ανταγωνισμό» με τις ΗΠΑ άλλα επίπεδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντός του 2019 θα εκτοξεύσει δύο αναβαθμισμένους δορυφόρους στρατιωτικής χρήσεως στο διάστημα.

Μπορεί τα εξοπλιστικά προγράμματα των μεγάλων δυνάμεων να συνδέονται με οπλικά συστήματα, ωστόσο υπάρχει και μια άλλη, πιο «παρασκηνιακή» αναμέτρηση, η οποία αφορά το διάστημα και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποκτήσει η κάθε δύναμη το πάνω χέρι στο πεδίο της μάχης, κάτι που η Μόσχα προτίθεται να κάνει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πως θα εκτοξευτούν δύο δορυφόροι στρατιωτικών επικοινωνιών Meridian-M εντός του 2019.

«Πριν από το τέλος του έτους θα εκτοξευτούν δύο αναβαθμισμένοι δορυφόροι επικοινωνιών Meridian-M», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου στη συνεδρίαση του υπουργείου.

Η Ρωσία σχεδιάζει την δημιουργία μιας «ομάδας» δορυφόρων στρατιωτικών επικοινωνιών που θα αποτελείται από τέσσερις δορυφόρους Blagovest, σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, ο οποίος τόνισε ότι » η κίνηση αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης των περιοχών, όπου θα υπάρχει πρόσβαση στη δορυφορική επικοινωνία στο έδαφος της Ρωσίας, αλλά και εκτός αυτής, συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής».

Οι δορυφόροι Meridian-M και Blagovest

Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος Blagovest, Kosmos-2520, εκτοξεύθηκε στις 17 Αυγούστου 2017,  ο δεύτερος δορυφόρος αυτής της σειράς, Kosmos-2526, εκτοξεύθηκε στις 19 Απριλίου 2018, ο τρίτος δορυφόρος λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2018 και ο τέταρτος δορυφόρος Blogovest θα τεθεί σε τροχιά στα μέσα Ιουλίου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σχεδιάζει να αναπτύξει μια «ομάδα» τεσσάρων δορυφόρων Blagovest μέχρι το 2020. Οι δορυφόροι αυτοί έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, να μεταδίδουν δεδομένα και να προσφέρουν  υψηλής ποιότητας δυνατότητες επικοινωνίας.

Ως προς τους Meridian-M, είναι δορυφόροι επικοινωνιών δεύτερης γενιάς με ενεργή διάρκεια ζωής περίπου επτά χρόνια, ενώ αντικατέστησαν τα διαστημικά οχήματα Molniya και Raduga.

Σύμφωνα με τον CEO της κατασκευαστικής εταιρείας των Meridian-M, το πλάνο παραγωγής είναι τέσσερις τέτοιοι δορυφόροι μέχρι το 2022, ώστε παράλληλα να εξασφαλιστεί αρκετός χρόνος για την σταδιακή αντικατάσταση των υφιστάμενων δορυφόρων Meridian.

Πηγή: TASS

Tags: MERIDIAN-MΔΟΡΥΦΟΡΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

Related Posts

Ταϊβάν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

18/12/2025 - 08:21
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

17/12/2025 - 20:29
Bundeswehr
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

17/12/2025 - 19:22

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert