MH-60: Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά στέλνοντας πολεμικά ελικόπτερα στην Ν. Κορέα

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε πρόταση στρατιωτικής πώλησης ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη Δημοκρατία της Κορέας για 12 πολεμικά ελικόπτερα πολλαπλών αποστολών MH-60 R Seahawk.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια αφού πήρε την έγκριση του Κογκρέσο στις 7 Αυγούστου, επισημοποίησε την εξοπλιστική συμφωνία για τα MH-60 R, ο κύριος εργολάβος των οποίων είναι η Lockheed Martin.

Η στρατιωτική ενίσχυση θα «βελτίωνε την αμυντική δυνατότητα της Δημοκρατίας της Κορέας και θα της έδινε την δυνατότητα να εκτελεί αποστολές εναντίον εναέριων στόχων, αλλά και διασώσεις».

Εκτός από τα ελικόπτερα MH-60R Seahawk, η Νότια Κορέα θα λαμβάνει επίσης συστήματα πολλαπλών φασματικών στόχων, συναφή ραντάρ, αισθητήρες, υποστήριξη εδάφους, εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό συντήρησης.

«Η Δημοκρατία της Κορέας είναι μία από τις σημαντικότερες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στην Ανατολική Ασία και τον Δυτικό Ειρηνικό και βασικός συμμαχικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο Οργανισμός Συνεργασίας και Αμυντικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Δημοκρατία της Κορέας στην ανάπτυξη και διατήρηση μιας ισχυρής και έτοιμης αυτοάμυνας ».

Πηγή: Defence Blog