OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MH60R Romeo: Ολοταχώς για την απόκτηση άλλων τριών ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου

12/04/2021 - 08:46
MH-60 Romeo
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Τo «πράσινο φως» της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων Βουλής αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αγορά επιπλέον 3 αμερικανικών ελικοπτέρων “Romeo.”

Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή της Βουλής είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το απόγευμα. Κατά τη συνεδρίαση η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα ζητήσει την έγκριση για την απόκτηση άλλων 3 ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, έναντι 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση της option που προβλέπεται στη σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών με τη Lockheed Martin. Η σύμβαση αφορά την αγορά 4 MH60R, συνολικού κόστους 285 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η απόκτηση επιπλέον ελικοπτέρων θα επιταχύνει τον χρόνο παράδοσης των ελικοπτέρων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αρχικής σύμβασης η παράδοση των 4 “Romeo” θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2023. Με την ενεργοποίηση της option, σημειώνει η ίδια πηγή, το πρώτο θα παραδοθεί στα τέλη του έτους ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θα εντάξει στο στόλο του άλλα δύο ελικόπτερα το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής αναμένεται να γίνει δεκτή. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το OnAlert, ο πονοκέφαλος για την προμήθεια όχι μόνο των Romeo αλλά γενικότερα για τα εξοπλιστικά προγράμματα που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι ο δημοσιονομικός χώρος που απαιτείται για την εγγραφή των εξοπλιστικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό. Η Γενική διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή διαρκώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ελικόπτερα Romeo θα αντικαταστήσουν μέρος των πεπαλαιωμένων ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού. Τα MH60R ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν δυνατότητες κατά στόχων επιφανείας, ενώ μπορούν να εκτελέσουν και δευτερεύουσες αποστολές, όπως έρευνας και διάσωσης, διοικητικής μέριμνας, μεταφοράς και εκκένωσης προσωπικού.

Τα Romeo διαθέτουν προηγμένα οπλικά και τεχνολογικά συστήματα. Χρησιμοποιούν αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και στόχευση της απειλής και έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης τα MH60R μπορούν να εκτοξεύουν δύο πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles).

Tags: MH60RROMEOΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

Ταϊβάν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

18/12/2025 - 08:21
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

17/12/2025 - 20:29
Bundeswehr
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

17/12/2025 - 19:22

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert