OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Middle East Eye: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν 120 τουρκικά UAV τύπου TB2 Bayraktar

09/09/2022 - 21:12
TB2 Bayraktar
Share on FacebookShare on Twitter

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να κάνουν μια μεγάλη αγορά οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου TB2 Bayraktar από την τουρκική Baykar, δήλωσαν δύο πηγές στο Middle East Eye.

Οι συνομιλίες μεταξύ Baykar και κρατικών εταιρειών ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις πηγές.

Μέχρι στιγμής τα TB2 Bayraktar έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί βαθιά μέσα στο ουκρανικό έδαφος.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονταν στην προμήθεια 120 UAVs TB2 Bayraktar. «Θα έρθουν με ένα πακέτο πυρομαχικών, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και εκπαίδευση. Η αξία της συμφωνίας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Η πηγή πρόσθεσε ότι ορισμένα από τα εξαρτήματα του TB2 ενδέχεται να παραχθούν σε εργοστάσιο του Baykar στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εάν προχωρήσει η συμφωνία.

Σύμφωνα με μια πηγή από την αμυντική βιομηχανία που μίλησε στο Middle East Eye, κάθε ένα από τα τουρκικά UAV κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια και απαιτεί 100 μικροπυρομαχικά MAM-L, τα οποία αξίζουν 15 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επίσης ένα επιπλέον κόστος για την εκπαίδευση καθώς και για τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου. Το κόστος αυτό ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των drones, καθώς κάθε κέντρο μπορεί να ελέγξει έως και έξι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία του έχει τριετή λίστα αναμονής και ότι η εταιρεία του μπορεί να παράγει περίπου 20 TB2 Bayraktar σε ένα μήνα.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις τους τον περασμένο χρόνο, μετά από 10 χρόνια πολιτικών συγκρούσεων. Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν μετά τις κατηγορίες ότι τα Εμιράτα σχεδίαζαν να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση και συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, έναν ισχυρισμό που τα ΗΑΕ αρνούνται.

Πηγή: Middle East Eye

Tags: TB2 BAYRAKTARΗΑΕΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONES

Related Posts

Kiowa Warrior
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

06/12/2025 - 08:32
Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05

Διαβάστε Επίσης

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπλόκο» στο δίπλωμα του για την τρελή πορεία των 213 χλμ στην Αττική Οδό

Η Μαρία Αναστασοπούλου αποκαλύπτει για την κατάψυξη ωαρίων: «Έκανα την ένεση μόνη μου»

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Έλεγα ότι θέλω να με λένε Αίθρα αλλά τελικά δεν θέλω

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert