OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MiG-29: «Εξετάζουμε ενεργά την αποστολή πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία» λένε οι ΗΠΑ

06/03/2022 - 13:08
NATO
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση: 13:08

Δεύτερη ενημέρωση: 13:41

Οι ΗΠΑ  «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία. «Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορώ απλώς να πω ότι το εξετάζουμε πολύ ενεργά», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «σε μια πολύ ενεργή συνομιλία με Ουκρανούς αξιωματούχους (…) για μια τελική εκτίμηση των αναγκών τους». «Κατά τη διάρκεια αυτής της αξιολόγησης, εργαζόμαστε για να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε εμείς, οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας» για να ενισχύσουμε την άμυνα των ουκρανικών δυνάμεων ενάντια στη ρωσική εισβολή, πρόσθεσε.

«Τώρα εξετάζουμε ενεργά το θέμα των αεροπλάνων που θα μπορούσε να προμηθεύσει η Πολωνία στην Ουκρανία και τώρα εξετάζουμε πώς θα μπορούσαμε να αποζημιώσουμε εάν η Πολωνία αποφασίσει να προμηθεύσει αυτά τα αεροπλάνα», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών. Αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Πολωνίας για τη διάθεση από τη Βαρσοβία στην Ουκρανία με πολεμικών μαχητικών αεροσκαφών της σοβιετικής προέλευσης, με αντάλλαγμα αμερικανικά μαχητικά F-16.

⚡️Zelensky: “The world has the power to close our skies for Russian rockets and aircraft.”

He adds, that Ukraine requires aircraft, to make Ukrainian skies safe.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 6, 2022

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μια «απεγνωσμένη έκκληση» στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να παράσχουν στη χώρα του αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με Αμερικανούς γερουσιαστές. Σήμερα, δήλωσε ότι «η Ουκρανία έχει την ανάγκη να αποκτήσει αεροσκάφη, ώστε να κάνει ττους ουρανούς της Ουκρανίας πιο ασφαλείς».

Ειδικότερα, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στο Σώμα δήλωσε ότι: «Αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται πολύ. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κυβέρνηση να διευκολύνει τη μεταφορά τους» ενώ ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ είπε από την πλευρά του ότι:

«Υπάρχουν διαθέσιμα αεροσκάφη σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, τα οποία οι Ουκρανοί ξέρουν να τα πιλοτάρουν, όμως προφανώς οι ΗΠΑ αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Ας τους δώσουμε όλα τα αεροπλάνα και όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρειάζονται».

Οι δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ στις 27 Φεβρουαρίου σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής ήταν ο λόγος που «ξέσπασε» η όλη συζήτηση για την αποστολή MiG-29, κάτι όμως που τόσο η Βουλγαρία όσο και η Πολωνία απέκλεισαν ως ενδεχόμενο. Ωστόσο, οι διαρκείς εκκλήσεις του Ζελένσκι φαίνεται πως έχουν «στριμώξει» την Ουάσινγκτον και την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία πιέζεται, όπως φαίνεται και από την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: IG-29ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝΗΠΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert