MiG-31: Ρωσικό μαχητικό συνετρίβη στη βορειοδυτική Ρωσία – Σώθηκαν οι δύο πιλότοι [vid]

Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη στην περιοχή του Μούρμανσκ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 26 Απριλίου, ενώ εκτελούσε μια προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή του Μούρμανσκ, ένα μαχητικό MiG-31 συνετρίβη. Η συντριβή έγινε σε ένα έρημο μέρος την περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν. Απομακρύνθηκαν αμέσως με ελικόπτερο της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο».

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν δύο αλεξιπτωτιστές στην περιοχή της συντριβής.

«Κατά την εκτέλεση μιας προγραμματισμένης πτήσης, ένας από τους κινητήρες του MiG-31 έπιασε φωτιά. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το αεροπλάνο έπεσε στη λίμνη», δήλωσε μια πηγή στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο.

Η συντριβή σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα από την πόλη Monchegorsk κοντά στο νησί Rizh-Guba, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Φινλανδία.