OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Mirage 2000-5: «Η Ινδονησία αγοράζει 12 μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ»

14/06/2023 - 11:38
Mirage 2000-5
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ινδονησία φαίνεται πως υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 από το Κατάρ, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές πληροφόρησης, ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του εξοπλιστικού προγράμματος υπολογίζεται σε περίπου 734,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η Ινδονησία είχε «βάλει στο στόχαστρο» τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ εδώ και αρκετούς μήνες, με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να δηλώνει στα τέλη Μαΐου ότι τα Mirage 2000-5 είναι μια μεσοπρόθεσμη λύση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα φτάσουν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του 2023. Η απόφαση, αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί με επίσημο τρόπο, φαίνεται πως ικανοποιεί επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας με διπλό τρόπο.

Αφενός, τα Mirage 2000-5 θα «καλύψουν» την διαθεσιμότητα του στόλου μαχητικών αεροσκαφών, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα παλαιότερα ρωσικής κατασκευής μαχητικά τύπου Su-27 και αφετέρου θα χρησιμοποιηθούν από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας για την μετάβαση και την εξοικείωσή τους στα γαλλικά μαχητικά εν αναμονή των πρώτων έξι Rafale που αναμένεται να παραλάβει η χώρα έως το 2026.

Από τα Rafale στα KF-21

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Φεβρουαρίου 2022, η Ινδονησία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση 42 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, μαζί με ένα «πακέτο» που περιλαμβάνει την εκπαίδευση των πληρωμάτων των αεροσκαφών, την υλικοτεχνική υποστήριξη για πολλές αεροπορικές βάσεις της Ινδονησίας και ένα εκπαιδευτικό κέντρο με δύο προσομοιωτές πτήσης.

Ωστόσο η Τζακάρτα έχει προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό των μέσων της Πολεμικής της Αεροπορίας, αφού έχει πραγματοποιήσει «προχωρημένες συνομιλίες» με τις ΗΠΑ για την αγορά 36 προηγμένων μαχητικών τύπου F-15EX που είχαν ως αποτέλεσμα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εγκρίνει την πώληση των αεροσκαφών, με το συνολικό κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος να υπολογίζεται σε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα 36 μαχητικά να κοστίζουν περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τον συναφή οπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη και εξοπλισμό να ανέρχεται περίπου στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, η Ινδονησία έχει δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα προμηθευτεί συνολικά 50 μαχητικά τύπου KF-21, που προκύπτουν από την συμμετοχή της στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του αεροσκάφους, παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί το περασμένο φθινόπωρο, με τις οφειλές που είχε η Τζακάρτα έναντι της Νότιας Κορέας.

Tags: F-15EXKF-21MIRAGE 2000MIRAGE 2000-5RAFALEΓΑΛΛΙΑΗΠΑΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΑΤΑΡΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Related Posts

THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

25/12/2025 - 19:41
Taurus NEO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

25/12/2025 - 17:13
Κιμ Γιονγκ Ουν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επιθεώρησε νέο πυρηνικό υποβρύχιο και την εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου

25/12/2025 - 09:15

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert