Mirage 2000-9: Ένα βήμα πιο κοντά στην Πολεμική Αεροπορία φέρνει τα μαχητικά των ΗΑΕ το EastMedMonitor

Τα Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μπορεί να βρίσκονται ένα βήμα πιό κοντά στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Όπως αναφέρει το EastMedMonitor, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχαγιάν, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν και το ενδεχόμενο πώλησης των Mirage 2000-9 στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει το ίδιο site, τα Mirage 2000-9 θεωρείται η καλλίτερη εκδοχή των Mirage παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει πως εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της Χώρας», ανέφερε στην απάντησή του για το ενδεχόμενο προμήθειας Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο ΥΕΘΑ.