Μίζες και σε Γερμανούς; Τι προέκυψε από τις καταθέσεις που ενεργοποίησε το Βερολίνο!

Δεν είναι μόνο που κάποιοι- αντιπρόσωποι κλπ – επιχείρησαν να εμφανίσουν ως μίζα διάφορες αμοιβές αποστράτων  για εργασία τους προς αυτούς μετά την αποστρατεία τους !

Όπως έγραψε – και τεκμηρίωσε -ο συνάδελφος Δ.Βερύκιος σε άρθρο του στο OnAlert,  <<είναι προφανές ότι στο μεγάλο πάρτυ των εξοπλισμών οι μεσάζοντες χρέωναν τις μητρικές εταιρίες με έξοδα προβολής στα ΜΜΕ. Μικρά ή μεγάλα ποσά που είτε τα έτρωγαν μόνοι τους , είτε να μοίραζαν σε ψευτοεκδότες – εκβιαστές, είτε σε διευθυντικά στελέχη που επηρέαζαν τα Media>>.Και προς αυτό χρησιμοποίησε στοιχεία της κατάθεσης του αντιπροσώπου  της γερμανικής εταιρίας όπλων SN ATLAS κ Ευσταθίου,απ όπου φαίνεται ένας πιθανός τρόπος με τον οποίο οι εν Ελλάδι άνθρωποι των Γερμανών – εν γνώση  ή εν αγνοία τους,δεν έχει σημασία – »δικαιολογούσαν» διάφορα ποσά 

Έχει όμως και συνέχεια το »κόλπο» :

Από την κατάθεση  του κ. Δ. Παπαχρήστου , αντιπρόσωπου άλλης γερμανικής εταιρείας, της  WEGMANN, φαίνεται ότι οι εν Ελλάδι συνεργάτες των Γερμανών εφάρμοζαν,πιθανότατα,και άλλη μια πατέντα: Φέρονται να έδιναν μίζα όχι μόνο σε κάποιους από εκείνους που …αγόραζαν τα όπλα τους ,αλλά και σε κάποιους από τους ίδιους τους…πωλητές!!! Δηλαδή έδιναν μεγαλοποσά και σε…μεγαλοστελέχη της Γερμανικής εταιρίας!!!

Όπως γράφτηκε στα ρεπορτάζ των δικαστικών συντακτών στα ΜΜΕ στους λογαριασμούς του κ Δημ. Παπαχρήστου φέρεται να έχουν εντοπιστεί εισροές και εκροές 4,6 εκ. ευρώ. Από αυτά, ανέφερε στην απολογία του, 950.000 ευρώ έδωσε στον Αντώνη Κάντα, ο οποίος τον είχε κατονομάσει  απολογούμενος.(Ο Κάντας είχε υποστηρίξει ότι του είχε δώσει  μίζα 750.000 ευρώ).

Επιπλέον,  είπε στον ανακριτή,όπως γράφτηκε, ότι άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 ευρώ) φέρεται να πήρε ο Αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, ενώ τα υπόλοιπα ( περιπου 2,6 εκ. ευρώ) ήταν δικά του νόμιμα χρήματα- του κ Παπαχρήστου.

Δηλαδή φέρεται να υποστήριξε – και προφανώς θα μπορεί να το αποδείξει-ότι πάνω από το 50% του ποσού που δόθηκε σε μίζες, …επέστρεψε σε κορυφαίο στελεχος της Γερμανικής εταιρίας!

 Για ποιο λόγο αλήθεια δόθηκε- αν δόθηκε βέβαια -  αυτό το εκατομμύριο στον Γερμανό;

Από τα ρεπορτάζ της πρώτης ημέρας δεν είδαμε τι απάντηση έδωσε, αν έδωσε, ο κ. Παπαχρήστος για αυτά τα χρήματα που έστειλε στον Γερμανό Αντιπρόεδρο. Τα έδωσε προσωπικά; Τα επέστρεψε στην εταιρία δια του αντιπροέδρου ως …αδιάθετη; Και αν ναι είναι καταγεγραμμένη στα βιβλία της γερμανικής εταιρίας;Ήταν συμφωνία εξ αρχής η επιστροφή ή προέκυψε ως απαίτηση στην συνέχεια;

Μέχρι να δοθούν απαντήσεις κάποιοι κάνουν υποθέσεις εργασίας… Και τις κάνουν όχι αβάσιμα, λένε, αλλά στηριζόμενοι και σε διάφορα στοιχεία ή ενδείξεις που προέκυψαν από την υπόθεση της Ζήμενς: Λένε λοιπόν ότι και τότε βρέθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς μεγαλοστελεχών της Ζήμενς χρήματα που μη μπορώντας να τα δικαιολογήσουν τα επέστρεψαν στην εταιρία τους ξωδικαστικά! Αν αυτό είναι αλήθεια , τότε κάποιοι δίνουν την εξής πιθανή ερμηνεία των πραγμάτων:

Μεγαλοστελέχη των γερμανικών εταιριών έκαναν εγκαίρως συμφωνία με τους αντιπροσώπους στην Ελλάδα και αλλού,πριν »τρέξει » η αγοραπωλησία,   με αντιπροσώπους των εταιριών τους στην Ελλάδα και αλλού ότι ένα μέρος - μεγάλο- των εμφανιζόμενων ως »ωφέλιμων αμοιβών »,να επιστρέφουν σε αυτούς ως …μπόνους, παράνομα φυσικά! 

Οι αντιπρόσωποι δεν είχαν λόγο να μην το κάνουν: Και »φούσκωναν» άνετα την μίζα και είχαν έτσι σύμμαχο έναν ή περισσότερους από τα μεγαλοστελέχη- αφεντικά τους…Έτσι για να »δικαιολογούν» στα μη συμμετέχοντα μεγαλοστελέχη τις πολύ μεγάλες μίζες που έδινε η εταιρία »φούσκωναν» τον αριθμό των – πραγματικών ή μη – αποδεκτών στην Ελλάδα… 
 
Και τα …περίσσια  τα έτρωγαν μεταξύ τους …

Δεν ξέρουμε αν είναι αληθινό το σενάριο, έξυπνο είναι πάντως!!!
 
Διαβάστε ακόμη:

«Νύχτες Μόσχας» και εξοπλισμών! Συστήματα που μας έδιναν τσάμπα το 1992 τα χρυσοπληρώσαμε το 1997

Σκάνδαλα μίζας: «Ως εδώ με την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων, Αρχηγοί μιλήστε»


Θεοδωρουλάκης – Παναγιωτάκης: Ο «ασκητής» ναύαρχος και ο στρατηγός «χάρος» που έγινε ποιητής