OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Μπορέλ: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς

14/05/2023 - 10:58
Μπορέλ - Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να επιταχύνουν» τις αποστολές όπλων προς τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις προμηθεύσουν με συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς για να απαντούν στις ρωσικές επιθέσεις.

«Οι Ουκρανοί έχουν ειδικές ανάγκες. Οι Ρώσοι τους βομβαρδίζουν από μεγάλη απόσταση, κατά συνέπεια πρέπει να έχουν την ικανότητα να φθάνουν στις ίδιες αποστάσεις, το ίδιο βεληνεκές», εξήγησε έπειτα από την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στην Στοκχόλμη το Σάββατο, 13/5/2023.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προμηθεύει τις ουκρανικές δυνάμεις με πυραύλους Κρουζ Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς.

«Τα βασικά θέματα της συνομιλίας μου με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα θα είναι τα συστήματα πυροβολικού μακρού βεληνεκούς και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος προσεκλήθη να συμμετάσχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και των ομολόγων τους της περιοχής Ινδικού-Ειρηνικού.

«Αντί να τίθεται η ερώτηση πότε να ξεκινήσει η αντεπίθεση, καθένας πρέπει να αναρωτηθεί αν έχει κάνει αρκετά για να ξεκινήσει η ουκρανική αντεπίθεση και για να είναι επιτυχής», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα πριν από την συνάντησή του με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

«Ο Ντμίτρο Κουλέμπα μας εξήγησε την κατάσταση στο πεδίο. Στην περιοχή του Μπαχμούτ, η Ουκρανία έχει ανάγκη από περίπου 1.000 οβίδες πυροβολικού ημερησίως (…) αυτό δίνει μια ιδέα της έντασης των μαχών», είπε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Στέλνουμε όπλα και πυρομαχικά, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε τις αποστολές και να αποκαταστήσουμε τα αποθέματα», επέμεινε χαιρετίζοντας την ανακοίνωση του Βερολίνου για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο.

«Αν δεν στείλουμε, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αμυνθεί. Η ύπαρξη μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας διακυβεύεται με αυτόν τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία».

«Ο κ. Κουλέμπα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει γι’ αυτό στη συνεδρίασή μας με τις χώρες της περιοχής Ινδικού-Ειρηνικού», πρόσθεσε ο Μπορέλ.

«Δεν μιλήσαμε για την ένταξη κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας. Η ένταξη της Ουκρανίας είναι αποφασισμένη και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε.

Το θέμα της Ουκρανίας ότι δηλαδή η κυριαρχία της δεν καλύπτει το σύνολο του εδάφους της δεν αποτελεί λόγο για καθυστέρηση. Η Κύπρος έγινε δεκτή ως μέλος χωρίς η κυριαρχία της να καλύπτει το σύνολο του εδάφους της και το ζήτημα παραμένει ανοικτό», εξήγησε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Tags: STORM SHADOWΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΕΛΜΠΑΧΜΟΥΤΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

Related Posts

THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

25/12/2025 - 19:41
Taurus NEO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

25/12/2025 - 17:13
Κιμ Γιονγκ Ουν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επιθεώρησε νέο πυρηνικό υποβρύχιο και την εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου

25/12/2025 - 09:15

Διαβάστε Επίσης

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert