MQ-9B Sky Guardian: Η Ινδία αγοράζει πάνω από 30 αμερικανικά drones – Hellfire και GBU-39 στο «πακέτο»

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε, χθες Πέμπτη, την πιθανή πώληση 31 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B Sky Guardian στην Ινδία.

Onalert Newsroom
MQ-9B

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε, χθες Πέμπτη, την πιθανή πώληση 31 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B Sky Guardian στην Ινδία.

Η εκτιμώμενη πώληση αξίας 3,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει 170 πυραύλους AGM-114R Hellfire, 310 βόμβες λέιζερ μικρής διαμέτρου GBU-39B/B και 161 ενσωματωμένα συστήματα GPS.

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να πάρει τα 15 από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία θα λάβουν από οκτώ.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ινδίας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές επιτρέποντας μη επανδρωμένες περιπολίες επιτήρησης και αναγνώρισης στις θαλάσσιες οδούς», ανέφερε σε δελτίο τύπου η αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Ινδία έχει επιδείξει δέσμευση στον εκσυγχρονισμό του στρατού της και δεν θα δυσκολευτεί να ενσωματώσει τα νέα αυτά drones στις ένοπλες δυνάμεις της», προσθέτει.

https://twitter.com/StateDeptPM/status/1753081343964291291

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ