«Να μην γίνει η Ελευσίνα,Σκαραμαγκάς». Επιφυλάξεις για την τροπολογία

Μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την διοίκηση της επιχείρησης. Η τροπολογία της κυβέρνησης και τα 25 εκατομμύρια που θα καταβληθούν, αντιμετωπίστηκαν μάλλον με κάποια επιφύλαξη από την αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της προφανώς αρνητικής εμπειρίας από την περίπτωση του Σκαραμαγκά. 

Δεν ξεχνά κανείς μια άλλη διάσταση του θέματος την οποία η κυβέρνηση δεν θίγει: ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν καθυστερήσει δραματικά την παράδοση των πυραυλακάτων του ΠΝ. Στην συζήτηση που έγινε για την τροπολογία οι επιφυλάξεις αυτές εκφράστηκαν από τον Θ.Δρίτσα και τον Δ.Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πέρα από το σκανδαλώδες αδιέξοδο που συνιστά -και αποδεικνύεται πια- όλη αυτή η ιστορία της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων και Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, το οποίο πρέπει να είναι διδακτικό για όλες τις συζητήσεις περί ιδιωτικοποιήσεων και περί αποκρατικοποιήσεων που γίνονται αυτήν την περίοδο, νομίζω ότι πρέπει να πούμε μερικά σοβαρά πράγματα για αυτήν την τροπολογία.

Εμείς διατηρούμε βάσιμες –είμαι βέβαιος- επιφυλάξεις για την αρτιότητα αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, όπως είναι διατυπωμένη. Επίσης, διατηρούμε επιφυλάξεις στο κατά πόσο θα επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα”,είπε ο κ.Δρίτσας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπενθύμισε στον ΥΕΘΑ ότι “και για το Σκαραμαγκά θυμόσαστε πως όταν ήρθε η σύμβαση, η τροποποιημένη, Βενιζέλου, που άλλαζε μία άλλη αμαρτωλή σύμβαση της περιόδου Τσοχατζόπουλου, εμείς είχαμε εκφράσει και αντιθέσεις και επιφυλάξεις και ενστάσεις. Και υλοποιούμενη οδηγεί τον κ. Σάφα, τον νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, να εισπράττει λεφτά χωρίς να παραδίδει έργο.
Οι επιφυλάξεις μας, λοιπόν, είναι επειδή ακριβώς θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι τα λεφτά θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι, ότι θα δουλέψουν τα ναυπηγεία και δεν θα τα πάρει μέσω «καραμπόλας» ο κ. Σάφα για να συνεχίσει να κάνει όσα σκανδαλωδώς δεν κάνει”.