Ναυπηγεία Ελευσίνας : Παραδώστε τις πυραυλακάτους κι αφήστε τους πανηγυρισμούς

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος τον οποίο συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου .

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση των εργαζομένων οι οποίοι ούτε λίγο ,ούτε πολύ μας ενημερώνουν ήθελαν να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας. Και οι εργαζόμενοι με την αγωνία που πέρασαν τόσους μήνες μπορεί πράγματι να ένοιωσαν την ανάγκη να πουν ευχαριστώ.

Υπάρχουν όμως κάποια ζητήματα που μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε, αλλά δεν γίνεται γιατί τα ‘χουμε όλοι μας πληρώσει πολύ ακριβά. Οι φορολογούμενοι εννοούμε.

•Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έφθασαν σ΄αυτό το σημείο με ευθύνη όχι των εργαζομένων ασφαλώς.

•Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν καθυστερήσει δραματικά την παράδοση πυραυλακάτων για το Πολεμικό Ναυτικό. Και εννοείται ότι έχουν την τελευταία ευκαιρία για να τις παραδώσουν. Χωρίς άλλες παρατάσεις και χάρες.

Συνεπώς οι εκδηλώσεις, οι πανηγυρισμοί και η ανταλλαγή συγχαρητηρίων κάπου εδώ πρέπει να λάβουν τέλος. Γιατί έχουν δουλειά να κάνουν και δεν υπάρχει χρόνος και κυρίως χρήμα.

Και επίσης για να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχει ανοιχτή η “πληγή” των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στα οποία υπάρχουν τρία υπερσύγχρονα μεν ατελείωτα δε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Λύσεις υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν τολμά να τις επιλέξει. Καιρός όμως είναι να το πράξει.