Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Βόμβα που μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελούν την “βόμβα” που μπορεί να τινάξει την δικομματική συγκυβέρνηση στον αέρα. Κι αυτό γιατί η “λύση Σάφα” που υποτίθεται θα τα “απογείωνε” τα έχει οριστικά βυθίσει στην απραξία και τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο. Και η λύση αυτή εχει την υπογραφή του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο Σαμαράς και η ΝΔ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι με την λύση Σάφα -Βενιζέλου διέξοδος δεν βρίσκεται. Αλλά δεν πρόκειται και να τολμήσουν να “αδειάσουν” τον αντιπρόεδρο πλέον της κυβέρνησης . Κι έτσι ο Σκαραμαγκάς αφήνεται στην τύχη του.

Όμως υπάρχουν και οι εργαζόμενοι. Οι οποίοι δείχνουν πρόθυμοι να σωπάσουν. Όχι όλοι τουλάχιστον. Το χειρότερο για την ΝΔ είναι ότι οι πλέον θορυβώδεις συνδικαλιστές είναι αυτοί της ΔΑΚΕ ,οι οποίοι επιμένουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι “η πρόταση που κάναμε για επίσχεση εργασίας ήταν και είναι η μοναδική αξιόπιστη και νόμιμη λύση στο αδιέξοδο. Με τον τρόπο αυτό πιέζουμε την υποτιθέμενη ιδιοκτησία και την Κυβέρνηση να δώσουν άμεσα λύση.

Την επίσχεση εργασίας φοβάται και δεν θέλει η ιδιοκτησία, γιατί έτσι της αφαιρούμε τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τα δικά μας λάθη και να μας εκβιάζει”.

Και παρακάτω σημειώνουν με νόημα:

“Όλοι γνωρίζουμε ποιοι έφεραν το Σάφα στο ναυπηγείο, όλοι γνωρίζουμε ποιοι τον υποστήριξαν, όλοι γνωρίζουμε ποιοι φταίνε για την κατάντια του ναυπηγείου. Το να έχουν όμως ορισμένοι ως μοναδική τους επιδίωξη να δείξουν καλό κομματικό πρόσωπο, ενώ 1100 οικογένειες παραμιλούν από τα προβλήματα είναι εγκληματικό και επικίνδυνο.

Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να κόψει επιτέλους τον ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ προστατεύοντας εργαζόμενους και ναυπηγείο. Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει, με αφετηρία τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τις δεσμεύσεις του για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά : » Αποικιοκρατική σύμβαση ,όμηροι οι εργαζόμενοι «

Αμερικανική οργή κατά Αθήνας για την αμυντική βιομηχανία – «Παίζετε το παιχνίδι των Γερμανών»