OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΝΔ για πυρομαχικά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση

30/11/2017 - 14:15
Share on FacebookShare on Twitter

Για εργώδη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι πλέον εφαρμόζει τακτική αναδίπλωσης.  

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του κόμματος, οι κ.κ. Μ. Βορίδης και Ν. Παναγιωτόπουλος αμφισβήτησαν ευθέως την γνησιότητα των εγγράφων που προσκόμισε κατά την συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Γιατι χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβουλιο γιατι λεει ψέματα στην επιτροπή εξοπλισμων. Αυτά είναι ενόψει του τετελεσμενου αδικήματος που μια σοβαρη κοινοβουλευτική συνθεση θα ήθελε να ερευνησει. Αλλά αυτή ειναι η βουλή της συγκάλυψης.» είπε χαρακτηριστικά ο  κ. Βορίδης και προειδοποίησε:  »Αλλά θα υπάρξει κι άλλη σύνθεση που θα το κάνει» 

«Είναι πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ.Καμμενος. Οταν καποιος δουλευει για την Σαουδική Αραβία εισάγει πολεμικό υλικό. Αρα δεν μπορεί στο End User Certificate δεν μπορει να εμφανίζεται ως εξαγωγέας.», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος που έκανε λόγο για «καταφανή παραβαση καθήκοντος από αυτους που έχουν παραβεί τον νόμο 3978/2011»

«Εκτιμάμε οτι αυτά τα έγγραφα είναι μη γνησια. Για να αποδειχθεί η πλαστότητα πρεπει να εχουμε τα πρωτοτυπα. Ως προς το πολιτικό ζήτημα αυτό το τεχνικό ζήτημα δεν έχει καμμία σημασία.» είπε ο κ. Βορίδης και επισήμανε: »Έχουμε εντοπισει δέκα διαφορές ανάμεσα στα End User Certificate που εκδιδει η Σαουδική Αραβία και σε αυτά που κατατέθηκαν στην Βουλή»

Υποστήριξε μάλιστα κορυφώνοντας την επίθεσή του κατά του κυβερνητικού στρατοπέδου: «Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ γινεται μιας σκανδαλώδης απόπειρα παραπλανήσεως της κοινής γνώμης. Τετοιας που συνδέεται η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Σφακιανάκη»

Καυτηρίασε μάλιστα τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση: «Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο κ. Καμμένος λεει ψέματα και δεν κάνει μονο αυτό. Αλλά κάνει, καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες συγκαλύψεως» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βορίδη; και πρόσθεσε: «πέρα και πάνω από τις επικοινωνιακές στρακαστρούκες κάθε μέρα αποδεικνύονται καινούργια πραγματα. Έχουν γινει τρομερές προσπάθειες παραβίασης του κοινοβουλίου και του νόμου και θα τις ερευνήσουμε σε βάθος» 

Ο κ. Βορίδης διέγνωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει «τακτική αναδίπλωσης προκειμένου να αποφευγχθούν οι ευθυνες.» αλλά τόνισε ότι: «Η δικιά μας θεση είναι βαθιά και πλήρης ερευνα. Εχει παραβιαστεί ο νομος. Και μενει να αναδειχθουν όλες οι πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης.»

Για την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι δεν έχει βάλει πουθενά την υπογραφή του σχολίασε δηκτικά: «Να ρίξετε μια ματιά στην διακρατική. Αυτή περνάει απο το ΚΥΣΕΑ. Κάποιοι υπογράφουν. Επειδή δεν θυμάται ο κ. Καμμένος είναι δικό του θέμα…».Παράλληλα «κάρφωσε» και τον πρωθυπουργό: «οσο κι αν αγαπάς κάποιον οσο κι αν σε στηρίζει κάποιος στην κυβέρνηση κρατάς μια επιφύλαξη. Η ανεπιφύλακτη στάση του κ.Τσίπρα που αποφάσισε να είναι ο ίδιος ο φορέας των ψευδών ειδήσεων, είναι κάτι που ο ίδιος το έχει επιλέξει.» 

Για την Νέα Δημοκρατία στο κάδρο μπαίνει και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς καθώς όπως τονίστηκε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου: «Στην παρούσα φάση εκείνο που πρέπει να εξηγήσει ο κ.Κοτζιας είναι τι έχει γίνει με τον κ. Πρέσβη. Αυτή είναι μια μεγάλη εκκρεμμότητα»
 
Όπως υποστήριξε ο κ. Βορίδης: «Ο πρέσβης ενημέρωνε οτι υπάρχει πρόβλημα με τη Σαουδική Αραβία  γιατι δεν θελει μεσάζοντες αλλα διακρατική. Ποια είναι η τύχη του πρεσβεως αυτού; Γιατί έμαθα εχθές επανακρίθηκε και έμεινε στη θέση του. Τι έγινε με αυτόν τον πρέσβη που εκανε όλα αυτά τα τερατώδη;» διερωτήθη χαρακτηριστικά. 

Δέχθηκε ότι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υφίσταται το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου, χωρίς όμως να διευκρίνισει ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν: «Θα τα δουμε στην ώρα τους όλα αυτά. Ωριμάζουν τα πράγματα και θα τα δούμε στην ώρα τους» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.  

Tags: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΝΔΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Μαδούρο - Βενεζουέλα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

The Discombobulator: Αποκάλυψη Τραμπ για το μυστικό όπλο που «αποσυντόνισε» την άμυνα της Βενεζουέλας κατά τη σύλληψη του Μαδούρο

24/01/2026 - 19:35
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην TUAF: Η νέα εξίσωση ισχύος πάνω από το Αιγαίο και η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας

24/01/2026 - 08:16
V-BAT
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

V-BAT: Mε τους κατευθυνόμενους πυραύλους L-MDM από τη Νότια Κορέα εξοπλιζονται τα αμερικανικά UAV

23/01/2026 - 17:46

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1945 τελειώνει η Μάχη των Αρδεννών με νίκη των Συμμάχων

ΗΠΑ: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα στη Μινεάπολη [vid]

The Discombobulator: Αποκάλυψη Τραμπ για το μυστικό όπλο που «αποσυντόνισε» την άμυνα της Βενεζουέλας κατά τη σύλληψη του Μαδούρο

Νέα αναδίπλωση Τραμπ: Σπουδαίοι οι στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν

Ιράν: Σε ειδικό υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ λόγω αυξημένου κινδύνου επίθεσης των ΗΠΑ

Νέες συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας την ερχόμενη εβδομάδα – «Εποικοδομητικός» ο πρώτος γύρος

ΝΑΤΟ: Θα δημιουργήσει «αυτοματοποιημένη ζώνη» άμυνας στα σύνορα με τη Ρωσία, λέει γερμανός ταξίαρχος

Ουκρανία: Η νέα ρωσική επίθεση προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης εκατομμυρίων κατοίκων

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: Η Μαρία Καρυστιανού δεν πρέπει να παρασύρεται από παγίδες που της στήνουν για να την αποδομήσουν

Στράτος Τζώρτζογλου: «Πάτησα τα φρένα του αυτοκινήτου και σπάσανε, κάποιος πήγε να τα κόψει»

«Η μεγάλη ρήξη της Άννας Λιβαθυνού με τον Παναγιώτη Στάθη ήταν στα τέλη Οκτωβρίου», είπε ο Γρηγόρης Γκουντάρας

Βίκυ Κάβουρα: Ο προστάτης μου είναι ο Άγιος Ραφαήλ, την κόρη μας θα τη βαφτίσουμε Ματθίλδη - Ραφαηλία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert