OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

NGAD: Η USAF επανεξετάζει το πρόγραμμα μαχητικών 6ης γενιάς – «Πρέπει να κοστίζουν όσο ένα F-35»

19/09/2024 - 07:33
NGAD
Share on FacebookShare on Twitter

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) επανεξετάζει την προσέγγισή της στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών έκτης γενιάς NGAD (Next-Generation Air Dominance), καθώς θέλει να μειώσει το κόστος του αλλά παράλληλα να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή.

Σύμφωνα με το περιοδικό Air & Space Forces Magazine, το NGAD, που αρχικά οραματιζόταν ως μια πλατφόρμα υψηλού κόστους και υψηλών δυνατοτήτων, μπορεί να δεχθεί σχεδιαστικές αλλαγές που θα μειώουν την τιμή του κάτω από αυτή του F-35, σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Frank Kendall.

Μιλώντας στο Συνέδριο Air, Space & Cyber, ο Kendall πρότεινε ότι η μείωση του κόστους θα μπορούσε να περιλαμβάνει αλλαγές στην εμβέλεια, το ωφέλιμο φορτίο και τη διαμόρφωση του κινητήρα του μαχητικού.

«Δεν έχουμε θέσει αριθμό ή όριο», είπε ο Kendall στους δημοσιογράφους, αλλά ανέφερε ότι το F-35, το οποίο κοστίζει μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύει το «ταβάνι» των δαπανών της USAF. «Θα ήθελα ωστόσο να πάω πιο χαμηλά», πρόσθεσε.

Ενσωμάτωση μη επανδρωμένων συστημάτων

Ένα μέρος του σχεδίου μείωσης του κόστους του μαχητικού έκτης γενιάς θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του Collaborative Combat Aircraft (CCA) στο πρόγραμμα.

Η μετατόπιση ορισμένων λειτουργιών σε μη επανδρωμένα συστήματα, όπως το CCA, θα μπορούσε να επιτρέψει έναν πιο βελτιωμένο, οικονομικά αποδοτικό σχεδιασμό μαχητικών. Η τιμή «στόχος» για τα μη επανδρωμένα συστήματα αναμένεται να είναι περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανάγκη για ένα πιο προσιτό μαχητικό έρχεται καθώς η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει οικονομικούς περιορισμούς, εξελισσόμενες απειλές και την ανάγκη ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Ο Frank Kendall αναγνώρισε ότι ο τρέχων σχεδιασμός του NGAD, ο οποίος ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, ήταν προσαρμοσμένος σε μια συγκεκριμένη αποστολή και ένα σύνολο περιστάσεων. «Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι απειλές και οι δυνατότητες, μια νέα αξιολόγηση του προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η USAF πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να οριστικοποιήσει τα σχέδιά της για το NGAD, ιδιαίτερα καθώς οι αποφάσεις πρέπει να συμπεριληφθούν στο αίτημα για τον προϋπολογισμό του 2026, που αναμένεται εντός μηνών.

Tags: CCANGADUSAFΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΗΠΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΚΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Related Posts

Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert