Ο μεγιστάνας των Mirage και των Rafale κινδυνεύει με πολλά χρόνια φυλακή! Σκάνδαλο με τον Ντασό

Κόλαφος για τον Σερζ Ντασό οι αποκαλύψεις για τεράστια ποσά που έφερνε από την Ελβετία σε σακκούλες…σούπερ μάρκετ, για να εξαγοράζει ψήφους για την εκλογή την δική του αλλά και “προστατευόμενού” του!

Η Liberation αποκαλύπτει τον άνθρωπο κλειδί στις μεταφορές χρημάτων που φθάνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα 53 εκατομμύρια ευρώ σε μια χρονική περίοδο που ξεκινά το 1995 και ολοκληρώνεται το 2012! Είναι ο Gérard Limat, λογιστής και φίλος του Serge Dassault, του αφεντικού της τεράστιας αεροναυπηγικής βιομηχανίας που κατασκευάζει τα Mirage ,τα Rafale και τα Falcon.O Dassault είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Le Figaro.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν φαίνεται ικανό να τον σώσει . Ο Dassault είχε τεθεί υπό κράτηση πριν μερικούς μήνες ως ύποπτος για εξαγορά ψήφων προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του στο Κορμπέιγ-Εσόν, ένα δήμο κοντά στο Παρίσι. Αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Οι δικαστές ενδιαφέρθηκαν για τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2008, το 2009 και το 2010 στο Κορμπέιγ-Εσόν τις οποίες είχε κερδίσει ο Ντασό και στη συνέχεια ο Ζαν-Πιέρ Μπεστέ, που θεωρείται δικός του άνθρωπος.

Τώρα ο Gérard Limat “κελάϊδησε” και έδωσε όπως φαίνεται όλα τα στοιχεία για το πως “κουβαλούσε” εκατομμύρια ευρώ μέσα σε …νάϋλον σακκούλες!

Τα όσα περιγράφει είναι ασύλληπτα και αποδεικνύουν ότι δεν είναι η Ελλάδα…πρωτοπόρα στην διαφθορά.

Ο Σερζ Ντασό γεννήθηκε το 1925 και είναι μέλος μιας πανίσχυρης δυναστείας που εδώ και περισσότερο από 60 χρόνια κινεί τα νήματα στη Γαλλία. Το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Σερζ Ντασό στην 4η θέση του καταλόγου των πλουσιότερων ανθρώπων της Γαλλίας και στην 69η θέση των πλουσιότερων στον κόσμο.