Οι «στρατηγοί» της Βουλής και η Εθνική Άμυνα! Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή!

Ο κ.Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι ανέλαβε να δώσει πνοή στην λογική του παραλόγου που λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να  εξοπλίζεται! Μια λογική που προέκυψε από τα πολλά και μεγάλα σκάνδαλα στον χώρο των εξοπλισμών από τη περίοδο Σημίτη. Και οδήγησε στο άλλο καταστροφικό άκρο να μην μπορεί η Ελλάδα να πάρει ούτε …βίδες!

Τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα που όλη η περιοχή βρίσκεται σε αναταραχή με την Τουρκία να είναι εξαιρετικά “ζωηρή” και επικίνδυνη και η Ελλάδα εξαιτίας και της λογικής που ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο κ.Χάτης Θεοχάρης να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες. Όλοι γνωρίζουν. Εκτός ίσως από τους βουλευτές μας όπως απεδείχθη και με την παρεμβαση του κ.Θεοχάρη.

Τι είπε λοιπόν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στην προσπάθειά του να επιτεθεί στην κυβέρνηση;

«Συζητάμε έναν προϋπολογισμό που κόβει δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία Πολιτισμό, βάζει φόρους, κόβει συντάξεις. Όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν είναι λιτότητα αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, και πρόσθεσε:
«Την ίδια περίοδο που κόβατε αυτά, η κυβέρνηση έδινε για την περιφορά του ΚΥΣΕΑ, 20 εκατ. ευρώ στην Μπόινγκ για 10 παμπάλαια Σινούκ, και με απευθείας αναθέσεις 600 εκατ. ευρώ. Έτσι θα λύσετε τα προβλήματα ανεργίας; Δεν θα σας λέω πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας λέω Λόκχιντ- Μάρτιν -Μπόϊνγκ».

Είναι πράγματι πολύ ελκυστική για κάθε κομματική πελατεία η άποψη “να κόψουμε τα όπλα και να τα δώσουμε στην υγεία και την παιδεία”. Μόνο που είναι αποδεδειγμένο πολλές φορές στην ιστορία ότι αν δεν έχεις και κάποια έστω όπλα, δεν έχεις…τίποτα. Ο κ.Θεοχάρης ίσως να είναι οπαδός του …δόγματος Πάγκαλου που έλεγε ότι είναι προτιμότερο να έχεις μερικούς καλούς διπλωμάτες από ένα σύνταγμα στρατού. Το δόγμα αυτό έχει ηττηθεί κατά κράτος παντού. Και στην Ελλάδα επί ημερών Πάγκαλου μάλιστα στη θέση του ΥΠΕΞ.

Πάμε όμως στην ουσία αυτών που είπε ο κ.Θεοχάρης για να καταλάβουμε με πόσο ερασιτεχνικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Δίνουμε λέει 20 εκατομμύρια ευρώ για 10 παμπάλαια CHINOOK. Θα έπρεπε κάποιος να του έχει πει ότι τα CHINOOK που παίρνουμε από τις ΗΠΑ είναι πιο σύγχρονα σε κινητηρες και σε συστήματα ναυτιλίας απ΄ αυτά που διαθέτουμε!

Κι επειδή κάποιοι θα ρωτήσουν λογικά γιατί είναι τόσο επείγον να πάρουμε τώρα μεταγωγικά ελικόπτερα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και η ιστορία των ελικοπτέρων CHINOOK όπως και αυτή των P-3 Orion δεν έχει ξεκινήσει τώρα! Έχει ξεκινήσει από την εποχή που ΥΕΘΑ ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είχε προσπαθήσει να κάνει δουλειά στον τομέα του συμμαζέματος των ΕΔ.

Γιατί τα χρειαζόμαστε; Γιατί οι στρατηγοί λένε -και αυτούς πρέπει να ακούμε όταν πρόκειται για εξοπλισμούς- ότι η Αεροπορία Στρατού πρέπει να αναπτύξει δυνατότητες αερομεταφοράς μιας ταξιαρχίας μέσα στα επόμενα χρόνια! Τόσο απλά.

Είναι σε καλή κατάσταση τα ελικόπτερα; Σε άριστη λένε οι στρατιωτικοί που ξέρουν. Έχουν λίγες ώρες πτήσης και  προέρχονται από την Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον.

Καλό είναι και οι 300 της Βουλής πριν ασχοληθούν με θέματα Άμυνας να ρωτάνε αυτούς που ξέρουν. Λέγονται στρατιωτικοί και φοράνε στολή και γαλόνια. Μπορεί κάποιοι από τους 300 να τους …απεχθάνονται αλλά τι να κάνουμε; Ο καθένας γνωρίζει το αντικείμενό του. Όπως ο κ.Θεοχάρης γνωρίζει τα φορολογικά και τα οικονομικά ,έτσι και οι στρατιωτικοί γνωρίζουν τα επιχειρησιακά.

Το να χρησιμοποιούνται θέματα της Άμυνας ,μόνο και μόνο για να πει μια κουβέντα παραπάνω ένας βουλευτής κατά της κυβέρνησης δεν βοηθά τη χώρα. Υπάρχουν έτσι κι αλλιώς τόσα θέματα στην οποία η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για οξύτατη κριτική που η Άμυνα πρέπει να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης….