Ουκρανία: Ανακοίνωσε πως κατέρριψε ρωσικά μαχητικά Su-34 και Su-30

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-30 το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι είχε καταρρίψει ρωσικό μαχητικό – βομβαρδιστικό Su-34 στο μέτωπο της Μαριούπολης.

«Τα μέσα και το προσωπικό της ουκρανικής αεράμυνας κατέστρεψαν δύο μαχητικά – βομβαρδιστικά, Su-34 και Su-30», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία το Su-30 καταρρίφθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στην Οδησσό, ενώ το Su-34 καταρρίφθηκε κοντά στην Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται πως η αντιαεροπορική άμυνας της Ουκρανίας είχε καταρρίψει τρία μαχητικά – βομβαρδιστικά Su-34 μέσα σε ένα 24ωρο, στην περιοχή της Χερσώνας όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επιπλέον, η Ρωσία εκτόξευσε 31 drones και 2 πυραύλους κατά της Ουκρανίας το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, στοχοθετώντας κυρίως το νότιο τμήμα της χώρας, με την αντιαεροπορική άμυνα να καταστρέφει 28 drones και τους δύο πυραύλους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Ως αποτέλεσμα της εναέριας μάχης, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν 28 drones επίθεσης τύπου Shahed στις περιφέρειες της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ, του Ντονέτσκ, του Κιρόβοχραντ και Χμελνίτσκι», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε μήνυμα στο Telegram.

Τα drones εκτοξεύθηκαν από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα.