OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ουκρανία: Η Ελλάδα λέει «ναι» στις ΗΠΑ για στρατιωτική βοήθεια αλλά υπό έναν όρο

24/05/2022 - 13:54
ΓΕΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ελλάδα είναι μια από τις 20 χώρες που προτίθενται να στείλουν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας  αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που περιλαμβάνει τόσο συστήματα πυροβολικού όσο και πυρομαχικά για την χρήση και λειτουργία τους.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από περίπου 40 χώρες κατά την οποία συζητήθηκε η παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η τηλεδιάσκεψη αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας σε συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία.

Several countries also announced today new donations of critically needed artillery systems and ammunition, including Italy 🇮🇹, Greece 🇬🇷, Norway 🇳🇴 and Poland 🇵🇱. (3/5)

— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef) May 24, 2022

US Secretary of Defense Lloyd Austin:

Denmark will provide a Harpoon launcher and missiles to #Ukraine.

Czech Republic donated attack helicopters, tanks and rocket systems.

Italy, Greece, Norway, and Poland announced new donations of artillery systems and ammunition.

— Ostap Yarysh (@OstapYarysh) May 23, 2022

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα «προσφέρει κάθε δυνατή ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία», καθώς, όπως είναι ήδη γνωστό, η ελληνική πλευρά είχε αποστείλει στην Ουκρανία, με δύο αεροσκάφη τύπου C-130, μεγάλο αριθμό τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ, καθώς επίσης και εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπάρχει πάγιο αίτημα από τις ΗΠΑ για αποστολή πυραυλικών συστημάτων και αρμάτων μάχης ρωσικής προέλευσης που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για αποστολή επιπλέον στρατιωτικού υλικού μέχρι στιγμής όπως υποστηρίζουν στο ΥΠΕΘΑ, διότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα συστήματα από άλλα ώστε να μην διαταραχθεί η άμυνα της χώρας.

Πάντως το θέμα αυτό αναμένεται να έρθει και στη Βουλή, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για το αν θα υπάρχει σχεδιασμός για μελλοντική αποστολή και συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Reuters και τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας.

Tags: ΕΛΛΑΔΑΗΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49
Oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

19/12/2025 - 17:12

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert