Ουκρανία: ΗΠΑ, Ολλανδία, Δανία και Βρετανία θα στείλουν εκατοντάδες αντιαεροπορικούς πυραύλους «εντός μερικών εβδομάδων»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Δανία θα συνεργασθούν για να στείλουν αντιαεροπορικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων πυραύλων στην Ουκρανία για να την βοηθήσουν στο πόλεμο με τις ρωσικές δυνάμεις, αναφέρουν οι τέσσερις χώρες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η παράδοση των εξοπλισμών έχει ήδη αρχίσει και θα πρέπει να ολοκληρωθεί «εντός μερικών εβδομάδων», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που κοινοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης της Ομάδας επαφής για την Ουκρανία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν τόνισε πως το Κίεβο χρειάζεται βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη υποστήριξη, καθώς ο πόλεμος είναι «μαραθώνιος, όχι σπριντ».

Σημείωσε\, επίσης, πως η ομάδα έχει ήδη δώσει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, IRIS-T και NASAMS που έχουν προστατεύσει την Ουκρανία από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, είπε όμως πως η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη περισσότερα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου