Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία: Καταρρίψαμε ήδη 13 ρωσικούς Kinzhal και περισσότερους από 20 Iskander και S-400

«Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε συνολικά 13 ρωσικούς πυραύλους Kinzhal, καθώς και περισσότερα από 20 Iskander και S-400».

Αυτό ανέφερε ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, σε συνέντευξη στο Ukrainske Radio (εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ουκρανίας).

Ο Ιχνάτ ανέφερε ότι οι Ρώσοι παράγουν περίπου 100 πυραύλους διαφόρων τύπων κάθε μήνα, συμπεριλαμβανομένων των Kh-47 Kinzhal. Ωστόσο, η Ρωσία έχει σχετικά μικρό απόθεμα αυτών των πυραύλων.

«Σχετικά με την επίθεση της 11ης Αυγούστου από τους Ρώσους, αυτή έγινε με πυραύλους Kh-47 Kinzhal, ένας από τους οποίους καταρρίφθηκε στην Περιφέρεια Κιέβου. Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν εξοπλισμό αεράμυνας που είναι ικανός να αντιμετωπίσει διάφορους βαλλιστικούς πυραύλους. Δεν υπάρχει πολύς εξοπλισμός για να αντιμετωπίσει τους Kinzhal στην Ουκρανία, αλλά και πάλι υπάρχει ένα αποτέλεσμα».

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πρόσθεσε πως τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας έχουν καταστρέψει περισσότερα από ένα Kinzhal.

«Έξι πύραυλοι [καταρρίφθηκαν] στις 16 Μαΐου και άλλοι έξι – στις 16 Ιουνίου, και τώρα έχουμε έναν ακόμη. Δηλαδή, η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 13 πυραύλους Kinzhal. Προσθέστε περισσότερους από 20 καταρριφθέντες βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων Iskander και S-400. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας Kinzhal κινείται στον ουρανό με τεράστια ταχύτητα, πάνω από επτά χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα, υπάρχει λίγος χρόνος για την κατάρριψή του», είπε ο Ιχνάτ.

Κατά τον Ιχνάτ η επίθεση των Ρώσων στις 11 Αυγούστου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για υποδομές και στρατιωτικούς στόχους και τις χρησιμοποιούν.

«Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία το κατανοεί επίσης και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση του εξοπλισμού και του προσωπικού και για να διασφαλιστεί ότι ο άμαχος πληθυσμός υποφέρει όσο το δυνατόν λιγότερο», τόνισε ο Ιχνάτ.

Πηγή: pravda.com.ua