CENTCOM: Οι Χούθι έπληξαν με πύραυλο το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο M/T Wind

Η CENTCOM αναφέρει ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το πλοίο M/T Wind.

CENTCOM

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (U.S. Central Command ή CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”), το οποίο εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα εξέδωσε ανακοίνωση περίπου 1 το πρωί (τοπική ώρα Σαναά), για το δεξαμενόπλοιο M/T Wind που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η CENTCOM αναφέρει ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το πλοίο M/T Wind, δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης. Το M/T Wind πρόσφατα ελλιμενίστηκε στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα.

Ως συνέπεια του πλήγματος από τον πύραυλο, προκλήθηκε πλημμύρα, η οποία οφειλόταν στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος πηδαλιούχησης του πλοίου. Ένα πλοίο του συνασπισμού ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου του M/T Wind, ωστόσο δεν χρειάστηκε η βοήθεια.

Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα πηδαλιούχησης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. ενώ συνέχισε την πορεία του με δική του ενέργεια. Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη συμπεριφορά των, υποστηριζόμενων από το Ιράν, Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζεται στην ανακοίνωση της CENTCOM.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση