P-8A Poseidon: Ο Καναδάς έστειλε LoR στις ΗΠΑ για τα αεροσκάφη που θα αντικαταστήσουν τα CP-140 Aurora

Ο Καναδάς ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι υπέβαλε αίτημα, μέσω του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS) των ΗΠΑ, για να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της αγοράς 16 αεροσκαφών P-8A Poseidon της Boeing.

Ο Καναδάς θέλει να αγοράσει νέα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας για το Πολεμικό του Ναυτικό, για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των CP-140 Aurora. Η επιστολή (Letter of Request – LoR) δεν δεσμεύει τον Καναδά να αγοράσει το αεροσκάφος και το έργο παραμένει σε «ανάλυση επιλογών», διευκρινίζει η καναδική κυβέρνηση.

«Μετά από διαβουλεύσεις με τη βιομηχανία και τους στενότερους συμμάχους του Καναδά, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το P-8A Poseidon είναι το μόνο διαθέσιμο προς το παρόν αεροσκάφος που πληροί όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του προγράμματος καναδικών αεροσκαφών πολλαπλών αποστολών [Canadian Multi-Mission Aircraft (CMMA)]», ανέφερε η δήλωση.

Η τελική απόφαση για την προμήθεια του αεροσκάφους της Boeing θα βασίζεται στην προσφερόμενη ικανότητα, τη διαθεσιμότητα, τις τιμές και τα οφέλη για την καναδική βιομηχανία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters