Οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν στην Αττική το USV που βρέθηκε στην Λευκάδα – Τι θα διερευνήσουν

Το USV θα μεταφερθεί στο νομό Αττικής όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διερευνήσουν πού κατασκευάστηκε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του.

USV - Λευκάδα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει τη διερεύνηση του μη επανδρωμένου σκάφους (USV) που βρέθηκε χθες (7.5.2026) από ψαράδες στο ακρωτήριο Δουκάτο, στη Λευκάδα, με αναμένη μηχανή.

Το μη επανδρωμένο σκάφος θα μεταφερθεί στο νομό Αττικής όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το εξειδικευμένο τους προσωπικό, θα διερευνήσουν πού κατασκευάστηκε, ποια είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του ενώ θα δώσουν απαντήσεις και για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το – πιθανότατα ουκρανικής κατασκευής – USV έφερε εκρηκτικά. Ωστόσο, ερευνάται το ενδεχόμενο να μην ήταν ενεργοποιημένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ένα ατύχημα θα ήταν πολύ πιθανό.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο στόχος του να ήταν ρωσικό πλοίο, το οποίο πλέει στη Μεσόγειο. Ρωσικά πλοία έχουν δεχθεί πολλές φορές πλήγματα από ουκρανικά USV τύπου Magura και Sea Baby στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί και περιστατικά στη Μεσόγειο, τον Μάρτιο του 2026 και τον Δεκέμβριο του 2025.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ