OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παναγιωτόπουλος: Τα Μ1117 θα προσδώσουν νέα πνοή στην επιχειρησιακή σχεδίαση του ελληνικού Στρατού

02/12/2021 - 14:54
Παναγιωτόπουλος: Τα Μ1117 θα προσδώσουν νέα πνοή στην επιχειρησιακή σχεδίαση του ελληνικού Στρατού
Share on FacebookShare on Twitter

«Τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας Μ1117 θα προσδώσουν νέα πνοή στην επιχειρησιακή σχεδίαση των σχηματισμών του Στρατού μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ένα μεγάλο εύρος αποστολών».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή τελετή παραλαβής των πρώτων 44 οχημάτων Μ1117 στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους.

«Τα οχήματα Μ1117», συνέχισε, «θα συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα οπλικά συστήματα, παρέχοντας νέες δυνατότητες στο Στρατό Ξηράς. Το εύρος των αποστολών που μπορούν να εκτελέσουν αποτελεί εχέγγυο της επιτυχούς ενσωμάτωσης και αξιοποίησης τους».

«Δουλειά, καθήκον και προσήλωσή μας δεν είναι μόνο να συμφωνούμε σε προγράμματα για να πάμε στη συμβασιοποίησή τους. Πλέον, φτάνουμε στο επίπεδο της παραλαβής» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο ετών», συμπλήρωσε ο υπουργός, «όταν το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τον σχεδιασμό του αμερικανικού στρατού να παραχωρήσει τα οχήματα Μ1117, ως Excess Defence Article (EDA), η προμήθειά τους ολοκληρώθηκε με γρήγορες και στοχευμένες ενέργειες».

Επισήμανε ότι αυτή η προσπάθεια «εντάσσεται στο συνολικό πλέγμα ενεργειών που έχουν αναληφθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «και οι απειλές που αντιμετωπίζει στην περιοχή του Έβρου, στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, μας υποχρεώνουν να είμαστε διαρκώς σε επιχειρησιακή εγρήγορση και να διατηρούμε την αποτρεπτική μας ικανότητα σε υψηλό επίπεδο».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Στρατός Ξηράς», ανέφερε, «ανέκαθεν αποτελούσαν εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας και προασπιστή των εθνικών συμφερόντων. Καθιστούν τη χώρα ισχυρό και αξιόπιστο σύμμαχο, που διαδραματίζει ενεργητικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και δύναμη αποτροπής για κάθε επίδοξο αντίπαλο».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι αναμένεται να παραδοθούν στον ελληνικό Στρατό «1200 Μ1117 με 400 από αυτά να παραδίδονται απευθείας από τις ΗΠΑ το Φεβρουάριο του 2020 μετά την εκτέλεση των απαραίτητων ελέγχων (Joint Visual Inspection)».

«Τα οχήματα Μ1117», προσέθεσε, «θα μας προσδώσουν αυξημένη ευελιξία και θα επαυξήσουν τις αμυντικές μας δυνατότητες» καθώς με την ενισχυμένη θωράκισή τους «παρέχουν προστασία στο πλήρωμά τους, όχι μόνο από οπλισμό μικρού διαμετρήματος αλλά και από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προσφέροντάς μας επιπλέον δυνατότητες ασφαλούς ταχείας διείσδυσης και εκτέλεσης ελιγμών σε κάθε είδους έδαφος».

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στον χαιρετισμό του, στάθηκε στην έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ στη συμμαχία τους με την Ελλάδα ενώ εξέφρασε την τιμή και τη χαρά του «για την πρόοδο σε επίπεδο διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ». «Αυτή η διαλειτουργικότητα», συνέχισε, «επιδεικνύεται κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας με κοινές ασκήσεις».

Για την προμήθεια των οχημάτων Μ1117, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ μεγάλη συναλλαγή» που όταν ολοκληρωθεί «θα αντικατοπτρίζει μια μεταφορά εξοπλισμού αξίας σχεδόν ενός δισ. δολαρίων -και για την ακρίβεια 987 εκατ. δολαρίων- προς την Ελλάδα με μηδενικό για τη χώρα κόστος».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της συμφωνίας προμήθειας των οχημάτων Μ1117 ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την «ένταξη και των υπολοίπων οχημάτων στον ελληνικό Στρατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΓΕΕΘΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣΜ1117ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΥΕΘΑ

Related Posts

MQ-9B Seaguardian
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

24/12/2025 - 19:25
Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Viper: Πλήρης ανάπτυξη για τη συντήρηση εργοστασιακού επιπέδου των αεροκινητήρων των αναβαθμισμένων μαχητικών από το ΚΕΑ

24/12/2025 - 17:54
Νετανιάχου - Ισραήλ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα φτιάξει μια ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων – Η «σπόντα» για τα F-35 στην Τουρκία

24/12/2025 - 17:26

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert