Panther: Η Rheinmetall θέλει να κατασκευάζει τα καινούρια άρματα μάχης στην Ουκρανία

Η Rheinmetall βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή εργοστασίου αρμάτων μάχης KF51 Panther στην Ουκρανία, ανέφερε το περασμένο Σάββατο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρμιν Παπέργκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Μπορεί να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο της Rheinmetall στην Ουκρανία για περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο μπορεί να παράγει έως και 400 Πάνθηρες το χρόνο», φέρεται να είπε ο Παπέργκερ. Τα Panther είναι τα πιο πρόσφατα μοντέλα αρμάτων μάχης της εταιρείας, τα οποία αναμένονται να αντικαταστήσουν σταδικά τα Leopard 2.

«Οι συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση είναι ελπιδοφόρες και ελπίζω σε μια απόφαση τους επόμενους δύο μήνες», πρόσθεσε. «Ενώ οι Δυτικοί Σύμμαχοι έστελναν αρκετά όπλα για να αμυνθεί η Ουκρανία, οι Ουκρανοί δεν έχουν επί του παρόντος αρκετό εξοπλισμό για να ανακτήσουν πλήρως το έδαφός τους».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται 600 έως 800 τανκς και η κατασκευή νέων αρμάτων πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα για να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός.

Πριν ένα μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κίεβο για την εξαγωγή του άρματος μάχης Panther, το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί στην Γερμανία, στην Ουγγαρία ή ακόμη και στην Ουκρανία.

Το Panther παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την γερμανική εταιρεία σε μια έκθεση στο Παρίσι το περασμένο καλοκαίρι, προβάλλοντάς το ως το ισχυρότερο άρμα μάχης στον κόσμο. Σύμφωνα με τη Rheinmetall, το Panther βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά τελικά πρόκειται να αντικαταστήσει το άρμα μάχης Leopard 2 και «προορίζεται να αλλάξει το παιχνίδι στα πεδία μάχης του μέλλοντος».

Πηγή: Reuters