Παράταση «ευθανασίας» στην αμυντική βιομηχανία – Το λουκέτο δεν απομακρύνεται

Όποιος προσπαθεί με κοινή λογική να εξηγήσει τις απαιτήσεις των τροϊκανών για την ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί παρά να καταλήγει σ΄ ένα συμπέρασμα: Ο στόχος είναι να μπει λουκέτο παντού! Όλα τ΄ άλλα είναι για κατανάλωση λαϊκή ,ψηφοθηρική και μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στην κυβέρνηση. Που ήδη έχει πολλά και ανυπέρβλητα.

Η εμμονή των δανειστών να μην έχουν καμία εξαγωγική δραστηριότητα τα ΕΑΣ δεν μπορεί να έχει άλλη εξήγηση. Τώρα δίνουν παράταση 12 έως 18 μήνες για να συνεχίσουν να εκτελούν όποιες παραγγελίες έχουν ή μπορούν να πάρουν αλλά μέχρι εκεί. Η κυβέρνηση παίρνει αυτή τη παράταση ευχαρίστως αφού το 18μηνο είναι γι΄ αυτήν πολιτικός χρόνος ίσος με …την αιωνιότητα. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά τώρα μπορεί να προβλεφθεί ή να σχεδιαστεί το πολύ σε βάθος…εβδομάδος.

Επί της ουσίας λοιπόν αυτό που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως συμβιβασμό είναι παράταση στην “ευθανασία” που μας υποχρέωνουν να κάνουμε στην όποια αμυντική βιομηχανία μας είχε απομείνει. Το χάλι της είναι δική μας ευθύνη. Το ίδιο θα έπρεπε και πρέπει να ισχύσει και για την όποια προσπάθεια ανάστασής της. Γιατί ευκαιρίες και προοπτικές υπάρχουν. Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται.

Το παράδειγμα της παραγγελίας πυρομαχικών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλη αμερικανική εταιρεία είναι ενδεικτικό. Οι αμερικανοί περίμεναν ένα χρόνο τη κυβέρνηση να …διορίσει διοίκηση στα ΕΑΣ! Είναι η ίδια κυβέρνηση που τώρα παρουσιάζει το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας ως “κόκκινη γραμμή”. Μόνο που όπως συνέβη και σε πολλά άλλα θέματα το κόκκινο άρχισε να … “ροζίζει”. 

Οι Ευρωπαίοι -βλέπε Γερμανοί- δεν θέλουν να υπάρχει ούτε αμυντική …βιοτεχνία στο νότο. Και θα κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν το ξήλωμά της.

Διαβάστε ακόμη:

«Αυτή είναι η αμυντική συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα» – Τι λένε οι Ρώσοι

«Βρώμικο παιχνίδι» με την αμυντική βιομηχανία – Αναβολή στο λουκέτο κι όχι σωτηρία η «λύση»