Patriot: Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη στην Ουκρανία – Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν, λέει ο Κουλέμπα

Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του συστήματος Patriot στην Ουκρανία έχουν ήδη ξεκινήσει, επομένως η ανάπτυξή του αναμένεται το συντομότερο δυνατό.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Πέρυσι η χρονιά έκλεισε με μια επαναστατική απόφαση, να παραχωρηθεί στην Ουκρανία το αμερικανικό σύστημα Patriot. Απόφαση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν. Αναμένουμε την ανάπτυξη του συστήματος Patriot το συντομότερο. Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά αυτού του συστήματος έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Κουλέμπα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και πρώην ειδικός εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ουκρανία, Kurt Volker, έχει πει δημόσια ότι η Ρωσία δεν έχει τίποτα να απαντήσει στο πεδίο της μάχης απέναντι στην προμήθεια σύγχρονων δυτικών όπλων, ιδίως του συστήματος Patriot, αφού έχει ήδη χρησιμοποιήσει ό,τι μπορούσε στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου βοήθειας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία μια συστοιχία Patriot, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα της Ουκρανίας.

Πηγή: glavcom.ua