Ποιος είναι ο άνθρωπος που «έδωσε» ο Κάντας – Ο ρόλος και οι περιπέτειές του στις πωλήσεις όπλων

Ο Αντώνης Κάντας ο ανθρωπος που “λαδωνόταν” για να μην φέρνει αντιρρήσεις όπως είπε στην απολογία του , έχει δώσει ονόματα ,ποσά και εταιρείες οι οποίες κοσοτολογούσαν όπως αποδείχτηκε πολύ ακριβά τη σιωπή του.

Μπορεί οι δικαστικές αρχές να μην ανακοίνωσαν όπως είναι λογικό κανένα από τα ονόματα που “έδωσε” αφού η διασταύρωση όσων υποστηρίζει πρέπει να είναι απόλυτη, υπήρξε όμως ήδη η πρώτη διαρροή . Η προμήθεια των αντιαρματικών Kornet από τη Ρωσία.

Μοιραία η δημοσιοποίηση των όσων υποστήριξε ο Κάντας για την μίζα μαμούθ των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ισχυρίζεται ότι πήρε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμπλέκει πρόσωπα.

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος που είχε χειριστεί την πώληση των Kornet θα κληθεί βεβαίως να δώσει την δική του άποψη και θέση για όσα υποστήριξε ο Κάντας.

Το παρατσούκλι του στο χώρο των εξοπλισμών είναι “ασπρούλης”. Το απέκτησε από την αδυναμία του στα κοστούμια λευκού χρώματος.

Γνωστός στον χώρο των εξοπλισμών ,χωρίς να προκαλεί θόρυβο και να θεωρείται από τα “τρανταχτά” ονόματα του χώρου που τα ξέρουν όλοι οι πολίτες. Ίσως επειδή εχει επιλέξει να ζει μονιμα σε άλλη βόρεια ευρωπαϊκή χώρα.

Είχε έντονη φιλανθρωπική δράση και πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία και ειδικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Στο παρελθόν είχε υποστεί ταλαιπωρία όταν συνελλήφθη από τις τουρκικές αρχές μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ. Αφέθηκε ελεύθερος . 

Η εταιρεία του έχει γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η έδρα της βρίσκεται στον Παναμά. Είχε έντονη δραστηριότητα και κέρδη κατά τη διαρκεια του πολεμου στην Γιουγκοσλαβία. Ταυτόχρονα όμως είχε και νέες περιπέτειες όταν η ναυτική αρμάδα του NATO είχε ελέγξει ένα από τα πλοία που μετέφεραν όπλα στη Σλοβενία ,με πιστοποιητικά τελικού χρήστη τη Νότια Αφρική. Ο Έλληνας επιχειρηματίας μαζί με δύο Ρώσους, ένα Βρετανό και δύο Ουκρανούς οδηγηθηκαν στην ιταλική δικαιοσύνη. Και αθώωθηκαν όλοι.
 
Η εταιρεία του στην Ελλάδα είχε δραστηριότητα και στον τομέα της αεροπυρόσβεσης με την μέθοδο ενοικίασης ελικοπτέρων από τη Ρωσία.
 
Διαβάστε ακόμη:

«Πήρα 3 εκατομμύρια μίζα ρεκόρ από τον…» – Ο Κάντας «έδωσε» το πρόγραμμα Kornet