Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Rheinmetall κατασκευάζει εργοστάσιο υποστήριξης στη Ρουμανία για τα Leopard 2 και τα Challenger

Η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών Rheinmetall κατασκευάζει έναν κόμβο στρατιωτικής συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Satu Mare της Ρουμανίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτόν τον μήνα για τα όπλα που χρησιμοποιούνται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

«Το εργοστάσιο συντήρησης και υποστήριξης θα πρέπει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυτικών συστημάτων μάχης που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία και στη διασφάλιση της διαθεσιμότητας υλικοτεχνικής υποστήριξης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το εργοτάσιο, που κατασκευάζεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, θα εξυπηρετεί αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα άρματα μάχης Leopard 2 και Challenger, τα οχήματα πεζικού Marder, τα τεθωρακισμένα μεταφορικά οχήματα Fuchs και στρατιωτικά φορτηγά.

«Είναι βασικό μέλημα για εμάς στη Rheinmetall να παρέχουμε στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και στην Ουκρανία την καλύτερη δυνατή υποστήριξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Άρμιν Πάπεργκερ.

Η Rheinmetall ίδρυσε ένα παρόμοιο κέντρο στη Λιθουανία τον Ιούνιο του 2022 για να παρέχει υποστήριξη σε οχήματα του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου