Πούτιν για Zircon: Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι θα είναι επιχειρησιακοί το 2022

Οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου cruise τύπου Zircon αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής τους, στο οπλοστάσιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού από του χρόνου» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησης με στελέχη και αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας την περασμένη Τετάρτη.

«Οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου cruise τύπου Zircon, που θα χρησιμοποιείται από δυνάμεις του πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, πλησιάζουν στο τέλος τους. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πύραυλος έπληξε επιτυχώς στόχους χερσαίους και θαλάσσιους στόχους, τόσο από υποβρύχια όσο και από κύριες μονάδες επιφανείας με ακρίβεια και σε πλήρη συμμόρφωση με την αποστολή που είχε ανατεθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. Και πρόσθεσε: «Ήδη από τον επόμενο χρόνο, αυτοί οι πύραυλοι θα αρχίσουν να φτάνουν για υπηρεσία στο ρωσικό ναυτικό».

Στιγμιότυπο από την εκτόξευση πυραύλου Zircon από ρωσική φρεγάτα

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι δοκιμές αυτές επιβεβαίωσαν στο μέγιστο βαθμό τις μοναδικές ιδιότητες των οπλικών συστημάτων με λέιζερ τύπου Peresvet, των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων Kinzhal αλλά και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Avangard. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν διευκρίνισε ακόμα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναπτυχθούν και να εισαχθούν προηγμένες τεχνολογίες στο οπλοστάσιο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Και αυτό, «διότι είναι απαραίτητα για τη δημιουργία νέων υπερηχητικών πυραύλων, οπλικών συστημάτων ενισχυμένων λέιζερ ισχύος και ρομποτικές μη επανδρωμένες πλατφόρμες μάχης που θα είναι σε θέση να αποκρούσουν πιθανές στρατιωτικές απειλές και παράλληλα θα ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια της χώρας της Ρωσίας».

Δείτε βίντεο από εκτόξευση πυραύλου Zircon:

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφίες αρχείου Reuters