Quicksink: Η βόμβα-«δολοφόνος» της USAF σπάει ένα πλοίο στα δύο [vid]

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) την περασμένη εβδομάδα δοκίμασε με επιτυχία τη νέα της βόμβα-«δολοφόνο πλοίων» Quicksink στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Defense News.

Ένα F-15E Strike Eagle από την αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα στις 28 Απριλίου απελευθέρωσε ένα πυρομαχικό άμεσης επίθεσης GBU-31 ή JDAM, το οποίο είχε τροποποιηθεί για να χτυπήσει έναν θαλάσσιο στόχο, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της.

Αυτή είναι η δεύτερη δοκιμή του Εργαστηρίου Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας αυτής της θαλάσσιας παραλλαγής της JDAM, που ονομάζεται «Quicksink». Η πρώτη δοκιμή τον Αύγουστο χρησιμοποίησε εικονικές εκδόσεις για να επιβεβαιωθεί ότι το επανασχεδιασμένο όπλο θα μπορούσε να χτυπήσει διαφορετικά σημεία σε έναν στόχο.

Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βυθίζει ένα πλοίο. Και έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας για την πιθανότητα σύγκρουσης με μια μεγάλη ναυτική. Ο αμερικανικός στρατός ανησυχεί για την αυξανόμενη στρατιωτική ικανότητα της Κίνας και την πιθανότητα να προσπαθήσει να εξαπολύσει μια ταχεία εισβολή στην Ταϊβάν.

«Το Quicksink είναι μια απάντηση σε μια επείγουσα ανάγκη εξουδετέρωσης των θαλάσσιων απειλών για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στην ανακοίνωση ο συνταγματάρχης Tony Meeks, πρόεδρος της διεύθυνσης πυρομαχικών του Εργαστηρίου Έρευνας της USAF.

Το GBU-31 (JDAM) είναι καθοδηγούμενο από GPS, αλλά όχι αυτοκινούμενο. Μετά την απελευθέρωση από ένα αεροσκάφος, η ταχύτητα και η βαρύτητα του αεροπλάνου εκτόξευσης δίνουν στο JDAM ταχύτητα ενώ τα πτερύγια το καθοδηγούν προς τον επιδιωκόμενο στόχο. Η θαλάσσια έκδοση προορίζεται να μπορεί να χτυπά τόσο σταθερούς όσο και κινούμενους στόχους στο νερό.

Η Πολεμική Αεροπορία ελπίζει ότι το Quicksink θα ​​δώσει στην υπηρεσία έναν νέο τρόπο να εξουδετερώνει πλοία με χαμηλότερο κόστος, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τορπίλες που εκτοξεύονται από υποβρύχια.