Rafale: Η Ινδονησία αγόρασε έξι μαχητικά και εικοσιτέσσερα F-15EX

Η Ινδονησία αγόρασε έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation. Δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Άμυνας της Τζακάρτα έχει δεσμεύσει έναν προϋπολογισμό σχεδόν 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συμφωνία.

Επίσης, έχει παραγγείλει 24 αεροσκάφη F-15 EX Eagle II από την Boeing.  Εν τω μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων  Florence Parly θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ινδονησία σήμερα και αύριο.

Ένα ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει από την γαλλίδα Υπουργό τον Ιανουάριο αλλά είχε αναβληθεί. Με την ευκαιρία της επίσκεψης και της συνάντησής της με ομόλογούς της, θα συζητηθεί η ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδονησίας, ο οποίος, σύμφωνα με γαλλικές φήμες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραγγελία 30-35 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια επιτυχία για την εταιρεία Dassault Aviation, η οποία υπέγραψε πολυάριθμες παραγγελίες για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale τον τελευταίο χρόνο.

Με πληροφορίες από: Avionews