OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

RAN: Υπερδιπλασιάζεται ο Στόλος Επιφανείας της Αυστραλίας με νέες φρεγάτες και αναβαθμισμένα αντιτορπιλικά [vid]

20/02/2024 - 13:43
RAN
Share on FacebookShare on Twitter

Το βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας (Royal Australian Navy – RAN) μπαίνει σε μια νέα «εποχή», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά την διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Υπουργός Άμυνας όσο και ο Υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, με σημείο αναφοράς την ενίσχυση του Στόλου Επιφανείας, με νέες φρεγάτες κλάσης Hunter (Type 26) και άλλων πολεμικών πλοίων.

Μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας AUKUS για τη ναυπήγηση και την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων για το RAN, η κυβέρνηση του Άντονι Αλμπανέζι αποφάσισε να υπερδιπλασιάσει το μέγεθος του Στόλου Επιφανείας, συγκριτικά με παλαιότερο κυβερνητικό σχεδιασμό, με φόντο τις ολοένα αυξανόμενες απειλές της Κίνας, της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας στην περιοχή ενδιαφέροντος και ευθύνης της Αυστραλίας.

Αναλυτικά οι αριθμοί

Ενδεικτικά, ο μελλοντικός Στόλος Επιφανείας του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας (RAN) θα περιλαμβάνει, πέρα από τις έξι υφιστάμενες φρεγάτες κλάσης ANZAC, εκ των οποίων οι δύο παλιότερες θα παροπλιστούν και θα τεθούν εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας σύντομα, 26 κύριες μονάδες επιφανείας:

  • 3 αντιτορπιλικά για αντιαεροπορικό πόλεμο κλάσης Hobart, με αναβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας.
  • 6 φρεγάτες κλάσης Hunter (διαφορετική έκδοση των βρετανικών Type 26) με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο αλλά και με αυξημένες δυνατότητες κρούσης.
  • 11 νέες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών, όπως αεροπορική άμυνα, συνοδεία, πλήγματα κατά εχθρικών στόχων επιφανείας ή εδάφους.
  • 6 νέα σκάφη επιφανείας, τα οποία όχι μόνο θα είναι μεγάλα σε μέγεθος αλλά θα μπορούν να λειτουργούν δίχως πλήρωμα, γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως «Large Optionally Crewed Surface Vessels» με αυξημένες ικανότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας.
Αντιτορπιλικό κλάσης Hobart

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προβλέπεται η ανάπτυξη 25 πολεμικών πλοίων υποστήριξης για να συμβάλλουν σε επιχιερήσεις της πολιτικής προστασίας, εκ των οποίων τα έξι θα είναι περιπολικά ανοικτής θαλάσσης. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των φρεγατών κλάσης Hunter, αυτά τα πλοία θα κατασκευαστούν σε αυστραλιανά ναυπηγεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αναβάθμιση των αντιτορπιλικών κλάσης Hobart, με την εγκατάσταση της πιο προηγμένης έκδοσης του αμερικανικού συστήματος διαχείρισης μάχης Aegis.

Η φρεγάτα Warramunga κλάσης ANZAC

Οι καινούργιες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες κλάσης ANZAC και θα είναι πιο ικανές, με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο (πυραυλικά συστήματα και εξοπλισμό) ενώ θα απαιτούν μικροτερο αριθμό πληρώματος για την λειτουργία και χρήση τους.

Τέλος, το κόστος, για την δημιουργία του ανανεωμένου και εκσυγχρονισμένου Στόλου Επιφανείας του RAN, υπολογίζεται σε 35,25 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 10 χρόνια, με τον Υπουργό Άμυνας να λέει χαρακτηριστικά ότι με το σχέδιο αυτό η Αυστραλία θα αποκτήσει τον μεγαλύτερο Στόλο Επιφανείας από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: Υπoυργείο Άμυνας Αυστραλίας / Φωτογραφίες αρχείου

Tags: AUKUSTYPE 26ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑΑΥΣΤΡΑΛΙΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣΦΡΕΓΑΤΕΣ ANZAC

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05
Νορβηγία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

05/12/2025 - 19:05
Serval
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

05/12/2025 - 17:57

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert