OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

RCH 155: Γερμανία και Βρετανία ανακοίνωσαν την απο κοινού ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού

24/04/2024 - 20:05
RCH 155
Share on FacebookShare on Twitter

Την στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας, ειδικά στον τομέα της ασφαλείας, επαναβεβαίωσαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την από κοινού ανάπτυξη τηλεκατευθυνόμενων συστημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών (RCH 155) τα οποία θα τοποθετηθούν σε οχήματα Boxer, για μελλοντικές χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το RCH 155 περιλαμβάνει ένα πυροβόλο όπλο 155 mm L52 της γερμανικής Rheinmetall τοποθετημένο σε ένα όχημα τύπου Boxer. Μπορεί να εκτοξεύει 9 βολές ανά λεπτό σε εμβέλεια έως και 54 χιλιομέτρων.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν επίσης την δέσμευσή τους στην στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί», ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Όλαφ Σολτς απέκλεισε εκ νέου την αποστολή συστήματος Taurus, ακόμη και μετά την απόφαση των ΗΠΑ να διαθέσουν στην Ουκρανία σύστημα μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα το OnAlert.gr. «Σχετικά με τους πυραύλους Taurus, η απόφασή μου δεν θα αλλάξει», τόνισε ο καγκελάριος και υπενθύμισε ότι η Γερμανία και η Βρετανία είναι μετά τις ΗΠΑ οι σημαντικότεροι προμηθευτές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. «Η απόφασή μου είναι ξεκάθαρη σχετικά με το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Αλλά είναι απολύτως ξεκάθαρη και σε ό,τι αφορά την πρόθεση να παραμείνουμε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη, μαζί με την Βρετανία να είμαστε εκείνοι που κάνουν τα περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Ο Σολτς καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν Patriot στην Ουκρανία

Ο κ. Σούνακ από την πλευρά του χαιρέτισε το «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις με την Γερμανία, αναφερόμενος στο κοινό εξοπλιστικό πρόγραμμα και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν κατανοεί την άρνηση του Βερολίνου να παραδώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, δήλωσε ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη συμμαχία, στο πλαίσιο της οποίας ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί. «Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή για τον κόσμο, η Βρετανία και η Γερμανία στέκονται δίπλα-δίπλα με στόχο να προστατεύσουν την ειρήνη και την ευημερία στις χώρες μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε.

Τόσο ο κ. Σούνακ όσο και ο κ. Σολτς υπογράμμισαν την ανάγκη η Ευρώπη να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες και να μην περιμένει τα πάντα από τις ΗΠΑ. Αναφερόμενος στην αποδέσμευση από το Κογκρέσο πακέτου 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, ο καγκελάριος έκανε λόγο για «ενθαρρυντικό και απαραίτητο μήνυμα» και σημείωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ «δεν μας απαλλάσσει εδώ στην Ευρώπη από την αποστολή να διευρύνουμε περαιτέρω την στήριξη στην Ουκρανία ώστε κάθε χώρα να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στον επιτιθέμενο».

Απευθυνόμενος μάλιστα στις ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν Patriot, απηύθυνε έκκληση να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν τέτοια συστήματα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η Γερμανία ανακοίνωσε μόλις πρόσφατα την πρόθεσή της να στείλει και ένα τρίτο σύστημα Patriot στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Reuters, UK Government / Φωτογραφία

Tags: BOXERRCH 155ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΒΡΕΤΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑ

Related Posts

Serval
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

05/12/2025 - 17:57
PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

05/12/2025 - 16:45
ΗΠΑ - Καναδάς
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

05/12/2025 - 09:08

Διαβάστε Επίσης

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert