Rheinmetall: Θα παραδώσει 25 άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5 στην Ουκρανία

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο της Rheinmetall, η ουκρανική κυβέρνηση ανέθεσε στην γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία συμβόλαιο για την παράδοση 25 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 1A5, πέντε τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής τύπου Bergepanzer 2 καθώς επίσης και δύο άρματα μάχης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Rheinmetall, το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από την Γερμανία, υπολογίζεται σε πάνω από δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση πληρωμάτων, τη διοικητική μέριμνα, τα ανταλλακτικά, την συντήρηση και άλλες υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης των αρμάτων μάχης.

Επίσης, η παράδοση των γερμανικών τανκς  αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2024, καθώς επί του παρόντος βρίσκονται σε εργοστάσια της Rheinmetall, όπου πραγματοποιούνται γενικές επισκευές ώστε να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία. Σημειώνεται ακόμα ότι η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία είναι έτοιμη να παραδώσει άλλα 20 οχήματα μάχης πεζικού τύπου Marder μόλις παραλάβει την σχετική παραγγελία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία θα παραλάβει από τα τέλη του 2023 και τις αρχές του 2024, πέντε οχήματα τύπου Caracal και μέσα στον επόμενο χρόνο θα παραδοθούν 14 τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4, για λογαριασμό της ολλανδικής και της δανέζικης κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προμηθεύονται πυρομαχικά, drones και ιατροφαρμακευτικά υλικά και εξοπλισμό από την Rheinmetall.

Φωτογραφίες Reuters