Rheinmetall: Εγκαινίασε εργοστάσιο στην Ουγγαρία για την γραμμή παραγωγής προηγμένων ΤΟΜΑ Lynx [pics]

Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορά την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία είναι το νέο εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου KF41 Lynx που εγκαινίασε η γερμανική εταιρεία Rheinmetall στην περιοχή Zalaegerszeg της Ουγγαρίας. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ουγγρική αμυντική βιομηχανία, καθώς όχι μόνο δημιουργήθηκαν 350 νέες θέσεις εργασίας, αλλά ακόμα στο εργοστάσιο αυτό θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης του ουγγρικού Στρατού Ξηράς, ενώ ακόμα θα εκτελούνται και άλλες εργασίες για την υποστήριξη logistics και την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall έχει συμβόλαιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και παράδοση περισσότερων από 200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Lynx KF41 IFV στον ουγγρικό Στρατό Ξηράς. Επίσης, θα προμηθεύσει τους Ούγγρους με 18 οχήματα υποστήριξης μάχης, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής τύπου Buffalo 3 και 38 στρατιωτικών φορτηγών. Το πακέτο αποτελείται από προσομοιωτές, εκπαίδευση, ανταλλακτικά και υπηρεσίες συντήρησης.

Η αρχική παράδοση θα περιλαμβάνει 46 ΤΟΜΑ KF41 Lynx που κατασκευάζονται στη Γερμανία στη διαμόρφωση οχημάτων διοίκησης και ελέγχου. Η δεύτερη «παρτίδα» θα αποτελείται από άλλες διαμορφώσεις που κατασκευάζονται στην Ουγγαρία, γεγονός που συνεπάγεται μεταφορά τεχνογνωσίας προς όφελος της ουγγρικής πλευράς.

Φωτογραφία Rheinmetall