S-400 στην Τουρκία: Μέχρι Δεκέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις αναφορικά με την παράδοση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, που έχει προκαλέσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις των Αμερικανών.

Για την τρίτη φάση της διαδικασίας παραλαβής των ρωσικών πυραύλων S-400 μίλησε ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, όπου έδωσε στη δημοσιότητα ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι παραδόσεις των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία μπορεί να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος «επιτέθηκε» στις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι δεν θα μας πουλήσουν τα πυραυλικά συστήματα Patriot. Τι συνέβη μετά από αυτό; Προχωρήσαμε στην αγορά των πυραύλων S-400 και οι παραδόσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσέθεσε ότι «η τελική φάση [της διαδικασίας] θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο».

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι πρώτες παραδόσεις  των πυραυλικών συστημάτων ξεκίνησαν τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Reuters