Σεβαστούπολη: Απίστευτο βίντεο από την Ουκρανική επίθεση στον Ρωσικό Στόλο

Η επίθεση που εκδηλώθηκε στις 29 Οκτωβρίου στον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας που βρισκόταν στην Σεβαστούπολη έχει πλέον περάσει στην ιστορία.

Χθες Σάββατο, το OnAlert.gr, με βάση τα στοιχεία που αποκάλυπτε ο έγκυρος και έμπειρος ναυτικός αναλυτής H.I. Sutton, σας ενημέρωνε ότι η επίθεση είχε γίνει με USV (χωρίς πλήρωμα σκάφος επιφανείας), παρόμοιο ή παρόμοια με εκείνο που είχε εντοπιστεί στις ακτές της Σεβαστούπολης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

Το USV, ένα μικρό σκάφος στο μέγεθος ενός καγιάκ, ήταν αυτό που προκάλεσε τις εκρήξεις στην Σεβαστούπολη. Ή μάλλον περισσότερα του ενός.

Άλλωστε ο «τοποτηρητής» της Ρωσίας και «κυβερνήτης» της περιοχής Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ είχε κάνει λόγο για την «μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης».

Η Ρωσία υποστήριξε πως κατέρριψε όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν στην Σεβαστούπολη και «τα περισσότερα» σκάφη επιφανείας, τα περίφημα πλέον USV.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται ακριβώς η προσπάθεια της Ρωσίας να καταστρέψει με πυκνούς πυροβολισμούς ένα από αυτά τα σκάφη, το οποίο ελίσσεται κατευθυνόμενο προς ένα πλοίο στην Σεβαστούπολη.

Η εικόνα καταγράφηκε (και μεταδόθηκε) από την ενσωματωμένη κάμερα που φέρει το USV: