OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sky Hawk: Αυτό είναι το νέο κατασκοπευτικό drone της Κίνας που οι ΗΠΑ “τρέμουν” – ΒΙΝΤΕΟ

23/01/2019 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα λέει ότι τα stealth μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά της – drones – είναι καλύτερα από αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Το Sky Hawk θέλει να αποδείξει αυτό ακριβώς το πράγμα και δεν είναι απίθανο να γίνει ο τρόμος και ο φόβος απέναντι στις ΗΠΑ στην μάχη του Ειρηνικού.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του stealth drone Sky Hawk της Κίνας που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε αποκαλυπτήρια, το έθεσε σε πλαίσιο σύγκρισης με το εξίσου stealth αμερικανικό drone MQ-25 Stingray, με το οποίο “μοιράζεται” κοινά στοιχεία σε τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, με το Sky Hawk να πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση πριν από λίγες ημέρες.

Οι λεπτομέρειες για το Sky Hawk είναι λίγες, όμως ο κινεζικός Τύπο το έχει χαρακτηρίσει ως ένα γρήγορο, μεγάλης εμβέλειας και μεγάλου υψομέτρου μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης.

Πάντως, μοιάζει με μια μικρότερη έκδοση του αμερικανικού stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους B-2, αν και η πιο ενδιαφέρουσα σύγκριση είναι με το πρόσφατα αποκαλυφθέν μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-44A της Lockheed Martin, ένα πειραματικό αεροπλάνο μήκους 30 ποδιών που όμως δεν διαθέτει πτερύγια.

Ωστόσο, ο Μα Χονγκζόνγκ, ο επικεφαλής σχεδιαστής του Sky Hawk συνέκρινε τα stealth χαρακτηριστικά του Sky Hawk με το MQ-25, εμβαθύνοντας σε μεγάλο βαθμό σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στην κατασκευή του drone, σε ότι έχει να κάνει με την πτητική ικανότητά του, διατηρώντας το stealth στοιχείο του.

Ωστόσο, το αμερικανικό drone MQ-25 έχει “ρίξει” τον πήχη σχετικά με τις απαιτήσεις που έχουν στο Πεντάγωνο για τα stealth χαρακτηριστικά και ικανότητά του, καθώς έχει αυξηθεί γ το φορτίο καυσίμου ώστε να μειωθεί το λειτουργικό και επιχειρησιακό κόστος.

Αντίθετα, το Sky Hawk σχεδιάστηκε εμφανώς ως drone αναγνωρίσεως που μπορεί να επιχειρήσει σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σαφής αεροπορική υπεροχή. «Η απόκτηση πληροφοριών σε ένα περιβάλλον με πολλές απειλές και κινδύνους, είναι η πιο βασική λειτουργία που πρέπει να έχει το Sky Hawk.

Ως εκ τούτου, συνδυάσαμε τα stealth χαρακτηριστικά του και την υψηλή ταχύτητα πτήσης του για την ανάπτυξη του Sky Hawk σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου ώστε να φέρει εις πέρας αποστολές αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών κρίσιμα για μελλοντικές επιχειρήσεις” δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του drone.

O Μα Χονγκζόνγκ, έδωσε τρομερή έμφαση στην κατασκευή του drone, τονίζοντας πως τα αμερικανικά drone MQ-1 Predator και MQ-9 Reaper, έδωσαν “έμπνευση” στην κινεζική αμυντική βιομηχανία ώστε να προχωρήσει στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του Sky Hawk.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι ο Sky Hawk έχει ήδη τη δυνατότητα να συνεργαστεί με επανδρωμένα αεροσκάφη, μια έννοια με την οποία απασχολείται ο αμερικανικός στρατός.

Ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι το Sky Hawk θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιθετικό UAV, ώστε σε συνδυασμό με τα κατάλληλα stealth χαρακτηριστικά ,να μπορεί να εκτελεί τακτικές διείσδυσης για συλλογή πληροφοριών σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στο μέλλον και βάσει της παραγωγής του, να εκτελεί και αεροπορικές επιδρομές.

Οι Η.Π.Α. έκαναν κάτι παρόμοιο με το MQ-1 Predator και το MQ-9 Reaper να εξελίσσονται από μια πλατφόρμα επιτήρησης σε drones που έχουν γίνει “η αιχμή του δόρατος” των ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές που δεν διακινδυνεύουν τη ζωή Αμερικανών πιλότων.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: National Interest

Tags: DRONESTEALTHΗΠΑΚΙΝΑ

Related Posts

HX-2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Bloomberg: Ουκρανία και Γερμανία αναστέλλουν τις παραγγελίες των drones-καμικάζι τύπου HX-2, λόγω τεχνικών προβλημάτων

20/01/2026 - 16:42
Sea Hunter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sea Hunter – Sea Hawk έτοιμα για μάχη: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τα προηγμένα και αυτόνομα USV [pics]

20/01/2026 - 13:29
SA-80
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SA-80: «Τέλος εποχής» για τα βρετανικά τυφέκια – Ξεκινά το «Project Grayburn» για την αντικατάστασή τους

20/01/2026 - 11:19

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1878 ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία

Ζελένσκι: Πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στο Κίεβο χωρίς ρεύμα εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων

Τραμπ: «Θα δείτε πόσο μακριά είμαι διατεθειμένος να πάω για να αποκτήσω την Γροιλανδία»

Συρία: Η Δαμασκός ανακοίνωσε συμφωνία με τους Κούρδους για την πόλη Χασάκα – Για πολλαπλές επιθέσεις κάνουν λόγο οι DSF

Τραμπ: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος – Νέα «πυρά» κατά του NATO

Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Η Ελλάδα εξετάζει πολύ προσεκτικά τη συμμετοχή της, σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους

Καναδάς: Ο στρατός μελετά το σενάριο της εισβολής από τις ΗΠΑ, γράφει τοπική εφημερίδα

«Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα: HAE και Λευκορωσία αποδέχονται την πρόσκληση Τραμπ

Top News

Καιρός: Ώρα μηδέν για τα έντονα φαινόμενα που χτυπούν την Ελλάδα - Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο και πού θα χιονίσει

Χριστίνα Μπόμπα: Στη δουλειά δεν μας επιτρέπεται να έχουμε συναισθήματα

Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες

Ο Rikki για το τραγούδι που θα διαγωνιστεί στον ελληνικό τελικό της Eurovision: Είναι ένα "παιχνίδι" που έφτιαξα με τον μπαμπά μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert