Στην διεύθυνση εξοπλισμών ο Λιακουνάκος λίγες μέρες πριν την άσκηση δίωξης

Λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την SONK  - ανεξάρτητα από την όποια δικαστική εξέλιξη που τότε »έτρεχε» – φαίνεται ότι αναζητούσαν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και αντιπροσωπεία της SONAK αποτελούμενη από την διοίκηση, την ιδιοκτησία και την νομική εκπροσώπησή της.Για το λόγο αυτό,όπως  φαίνεται από επίσημη ανακοίνωση, έγινε συνάντηση  στη ΓΔΑΕΕ με εκπροσώπους των δύο πλευρών, σε υψηλό επίπεδο, την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε – βάσει του »Νόμου Βενιζέλου για τους Εξοπλισμούς»-  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, σε ειδικό χώρο, είναι η εξής:

«Στις 10 Ιουλίου 2013, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Δημήτριος Γεωργιόπουλος και επιτελείς αυτής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας SONAK κ. Ηλία Αρκουμανέα, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο κ. Ιάκωβο Ιωαννάτο, τη Νομικό Σύμβουλο κ. Άννα Μαντάκου και το Βασικό Μέτοχο της ίδιας εταιρείας κ. Θωμά Λιακουνάκο, κατόπιν αιτήματός της και συζήτησαν θέματα σχετικά με τη Σύμβαση 027Α/01 για την προμήθεια δεκαοκτώ (18) παρεμβολέων και έντεκα (11) κέντρων ακροάσεως επ’ ωφελεία του ΓΕΣ».

Ποίο ακριβώς ήταν το θέμα πέραν της γενικής περιγραφής, δεν προκύπτει από το κείμενο της ανάρτησης. Η συνάντηση ωστόσο έγινε μόλις ένα 20ήμερο μετά την επαναπιστοποίηση της SONAK και την επανεγγραφή της (21 Ιουνίου 2013) στα Μητρώα Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η SONAK για την οποία διώκονται 19 άτομα και γιατί είχαν παραιτηθεί αξιωματικοί

Καταιγιδα διώξεων στο ΥΠΕΘΑ – Ποινική δίωξη σε 19 άτομα