Storm Shadow: «Οι πύραυλοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία» επιβεβαιώνει η Βρετανία

Οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι Storm Shadow που προμήθευσε την Ουκρανία η Βρετανία έχουν χρησιμοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι απ’ ότι αντιλαμβάνομαι ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τότε που ανακοινώσαμε ότι αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, αλλά δεν θα υπεισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες», είπε ο Ουάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Βρετανία προμήθευσε στην Ουκρανία πολλούς πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς «Storm Shadow» (ή αλλιώς SCALP-EG), επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός ΥΠΑΜ.

Οι Storm Shadow, οι οποίοι κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA, είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφος και είναι σχεδιασμένοι για επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλής αξίας, όπως ενισχυμένα μπούνκερ και σημαντικές υποδομές, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Έχουν βεληνεκές μεγαλύτερο των 250 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Την περασμένη Δευτέρα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τον προηγμένο βρετανικό πύραυλο cruise μεγάλης εμβέλειας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου