Stryker: Επιπλέον 300 οχήματα μάχης στην έκδοση DVHA1 για τον αμερικανικό στρατό

Η General Dynamics Land Systems ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Στρατός των ΗΠΑ της ανέθεσε ένα συμβόλαιο αξίας 712,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μιας παρτίδας 300 οχημάτων μάχης Stryker.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, το συμβόλαιο αφορά την τελευταία έκδοση DVHA1 του θωρακισμένου οχήματος Stryker. Αυτή η τελευταία παραγγελία υπάγεται σε ένα πενταετές συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2020.

Η πλατφόρμα Stryker A1 είναι μια βελτιωμένη έκδοση σε σχέση με προηγούμενα οχήματα DVH με βελτιωμένη προστασία, ισχύ, κινητικότητα και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Συγκεκριμένα, το DVHA1 έχει σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ με την ενσωμάτωση ενός μεγαλύτερου κινητήρα 450 ίππων.

«Το Stryker A1 διαθέτει κινητήρα 450 ίππων, ανάρτηση 60.000 λιβρών και ψηφιακό δίκτυο εντός του οχήματος, ενώ συνεχίζει να παρέχει πρωτοφανή ικανότητα επιβίωσης στρατιωτών», δήλωσε ο Gordon Stein, αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη General Dynamics Land Systems.

«Eίναι ο μεγαλύτερος στόλος οχημάτων μάχης του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ – αποδεδειγμένος στη μάχη, οικονομικά αποδοτικός, εξαιρετικά ευέλικτος και βιώσιμος . Είμαστε περήφανοι που η καινοτομία, η έρευνα, η ανάπτυξη και η επένδυσή μας έχουν εξελίξει το Stryker σε μια πλατφόρμα επόμενης γενιάς».

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου