Su-25: Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό στην περιοχή της Αβντιίβκα

Η κατάρριψη του Su-25 έγινε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, κοντά στην Αβντιίβκα, όπου μαίνονται οι μάχες μετά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό.

Su-25

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 110η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, που πήρε το όνομά της από τον στρατηγό Marko Bezruchko, κατέρριψε σήμερα Σάββατο 11/5/2024 ένα ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή της Αβντιίβκα, στο Ντονέτσκ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, η Ρωσία έχει ήδη χάσει 348 αεροσκάφη και 325 ελικόπτερα στον πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, στην αρχή της εισβολής πλήρους κλίμακας, η Ρωσία διέθετε περίπου 1500 μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ταξιαρχίας, «η κατάρριψη των ρωσικών αεροσκαφών συνεχίζεται. Για άλλη μια φορά, οι αντιαεροπορικές δυνάμεις έκαναν εξαιρετική δουλειά καταρρίπτοντας άλλο ένα Su-25 σήμερα. Οι κατακτητές δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να πετούν στον ουρανό μας. Θα συνεχίσουν να πέφτουν».

Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί ένα παρόμοιο περιστατικό που αναφέρθηκε ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, στις 4 Μαΐου, όταν ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η ίδια ταξιαρχία είχε καταρρίψει επίσης ένα ρωσικό SU-25 στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο Ζελένσκι είχε εξάρει την ικανότητα της συγκεκριμένης ταξιαρχίας στην αντιαεροπορική προστασία της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Πηγή: euromaidanpress

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ