Su-30SME: Η Μιανμάρ παρέλαβε τα πρώτα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Η Μιανμάρ παρέλαβε την πρώτη «παρτίδα» ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-30SME, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάρλι Τσαν, ο Υπουργός Εμπορίου της στρατιωτικής χούντας που κυβερνά την χώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στο Βλαδιβοστόκ, του ετήσιου Συνεδρίου που πραγματοποιεί η Ρωσία με στόχο την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή και την ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων, ο Υπουργός αποκάλυψε ότι η Μιανμάρ έχει παραλάβει ήδη τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SME.

Η Μιανμάρ θα προμηθευτεί συνολικά έξι μαχητικά αυτού του τύπου βάσει συμφωνίας που έχει υπογράψει με τη Ρωσία το 2018, ωστόσο δεν είναι ακριβές το χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων παραδόσεων. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα Su-30SME αποτελούν την έκδοση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-30SM που προορίζεται για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πληροφόρησης, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη διαθέτουν αφενός προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για την καταστολή των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας και αφετέρου μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, που τους επιτρέπει να εξοπλίζονται με σημαντικό αριθμό πυραύλων ανάλογα την αποστολή που πρόκειται να εκτελέσουν.

Φωτογραφία αρχείου Reuters